O linie verde pentru a anunța autoritățile despre persoanele revenite de peste hotare și nu respectă regimul de autoizolare la domiciliu

Primăria oraşului Călăraşi a instituit o linie verde pentru a cunoaşte cazurile despre persoanele revenite peste hotarele țării şi, care nu respectă regimul de autoizolare la domiciliu.
Deaceea, autoritățile călărășene se adresează tuturor celor care cunosc astfel de cazuri, să sune la numărul 069150134 pentru a raporta  ca, ulterior, să se aplice legea în vigoare pentru persoanele care nu respectă regulile impuse de către Comisia Situații Excepționale.
Anunțăm că, conforma art.76` alin. (1), nerespectarea măsurilor de profolaxie, prevenire şi/sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică, se sancționează cu amendă de la 450 la 500 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 1000 la 1500 de unități convenționale aplicată persoanei juridice.
De subliniat că o unitate convențională este egală cu 50 lei.
Astfel, conform calculelor efectuate, o amendă ar putea varia între 22.500 și 25.00 lei pentru persoane fizice și 50.000 și 75.000 lei, pentru persoane juridice.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *