40 de cuvinte pentru suflet, scrise într-o carte, de către preotul Nicolai Boian

„Am greșit Doamne, dar sunt fiul Tău! 40 de cuvinte pentru suflet”, este cartea care cuprinde sfaturi de suflet, așezate în 40 de zile, care corespund cu zilele din postul Învierii lui Iisus Hristos, a cărei autor este preotul Nicolai Boian.
Aceasta a fost lansată pe 9 martie, la Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” din Ungheni. La eveniment au fost prezenți elevi, profesori și iubitorii de carte creștină.
„Este vorba de un îndrumar de viață, iar sfaturile prezentate sunt de suflet, actuale, care răspund vremurilor de astăzi, puse pe cântarul evangheliei”, a spus preotul, Nicolai Boian.
Aceasta este a doua carte scrisă de Nicolai Boian, prima fiind o carte dedicată Preasfințitului Petru și are un stil mai deosebit.
„Dorind ca omul să-l cunoască cât mai mult pe Dumnezeu, mi-a venit un gând fulgerător – ca să mai scriu o carte, ba mai mult, cred că o cauză inconștientă a fost că văd omul contemporan duce o lipsă de rugăciune. Și această lipsă de rugăciune îl face incapabil de a fi sau de a deveni fericit”, a mai adăugat Nicolai Boian.
Cartea cuprinde patru capitole. Se începe cu facerea, unde se descrie cum Dumnezeu l-a făcut pe om, apoi cum omul a greșit și a fost izgonit din Rai. Iar la sfârșit este Evanghelia învierii, o istorie întreagă a omului, a Universului, o antropologie întreagă, începând de la căderea omului și până la ridicarea lui prin Isus Hristos. „Este o lucrare și o hrană pentru toți care trecem aceste zile sfinte. Este ca o povață, ca o învățătură, pentru a educa întreaga omunitate ca să fie plăcută înaintea lui Dumnezeu mai întâi de toate”, a făcut o remarcă și părintele Simion Culeac din Pîrlița, prezent și dânsul la eveniment.
De altfel, cele 40 de cuvinte pentru suflet, bine tâlcuite de preot, sunt pentru fiecare zi, nu doar în perioada Postului cel Mare, în care suntem acum, este pentru toată viața, pentru oricine, sunt ziditoare de suflet, aducătoare de liniște, de motivație, bucurie sufletească, întărire în credință, dar și statornicie.
”Este o carte nu prea mare ca volum dar ușor de lecturat, și nu dintr-o viziune proprie, dar culese din învățămintele părinților noștri. Este de apreciat simțul selecției preotului Nicolai Boian, care știe să scoată în evidență acele lucruri importante. Ca să spui totul printr-o singură frază este extraordinar”, a subliniat Iulia Pancu, șefa Direcției Educație.
În contextul sărbătorii ,,Ziua cărții ortodoxe”, au fost organizate expoziții de carte ortodoxă: expoziție de carte duhovnicească, expoziție de carte ortodoxă pentru familia creștină, expoziție cu carte din cultul liturgic.  Preasfințitului Petru, episcop de Ungheni și Nisporeni, a transmis ca dar un set de carte pentru bibliotecă.
De asemenea oaspeții au putut savura expoziția de fotografii ,,Rugăciune”, realizată de tânăra Natalia Bzovîi. Frumusețea și sfințenia tradiției ancestrale, au fost surprise poetic în diferite momente și locuri, de către tânăra fotograf.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *