Fără palme, un proiect al grădiniței ”Licurici”, menit să integreze părinții în educația eficientă a propriilor copii

Zilele trecute, la grădinița „Licurici” din Ungheni a fost lansat Proiectul „Fără palme”, care presupune instruirea părinților întru educarea copiilor.
„Scopul trainingului este ca părinții să devină mai conştienţi de sentimentele, gândurile, convingerile, necesităţile proprii, să înţeleagă mai bine motivele pentru care acţionează într-un anumit fel, să poată identifica şi controla propriile emoţii, să obţină noi abilităţi pentru educarea copiilor, fără a aplica metode violente, să cunoască şi să aplice noi metode educative eficiente”, a explicat Angela Sîrghii, directoarea grădiniței.
Astfel, 25 de părinți au fost ghidați cum să analizeze comportamentul în dependență de necesități și dorințele copilului.
Sesiunile de instruire sunt susținute de formatorii cu experiență vastă în domeniu din instituția preșcolară.
Proiectul „Fără palme” este structurat în patru module, cuprinzând cele mai actuale subiecte: cunoașterea caracterului copilului, a procesului și relațiilor de intercomunicare, metodologii de planificare a diverselor activități pentru a capta atenția copiilor, personalitatea și comportamentul existent, managementul timpului și desfășurarea eficientă a obiectivelor trasate, etc.
„Actualmente, majoritatea instituțiilor preșcolare, și nu doar, au nevoie de instruire pentru consolidarea capacităților și elaborarea planurilor de dezvoltare socio-culturală a tinerii generații. Din acest motiv a și fost organizată sesiunea de instruire, destinată, în special, părinților, ca ei să se integreze în educația eficientă a propriilor copii”, a menționat și Viorica Enache, coordonatoare de proiect.
Proiectul este promovat de către Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii (CNPAC), în colaborare cu Nobody’s Children Foundation.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *