Unitatea de Primiri Urgenţe din Călărași a fost dotată cu aparate de ultima generație

Imagine simbol

Călărășenii vor beneficia de investigații și diagnosticare la aparate de ultimă generație. Și asta pentru că Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului raional Călărași a fost dotată cu un ventilator pulmonar, un monitor pentru supravegherea funcțiilor vitale ale pacientului și un sistem videoendoscopic pentru videocolonoscopie.
Ventilatorul pulmonar și monitorul pentru supravegherea funcțiilor vitale sunt utilizate atât în cazul copiilor, cât și al adulților.
Procurarea acestor dispozitive a fost posibilă grație Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină care a alocat peste 900 de mii de lei, bani oferiți în urma concursului de proiecte finanţate din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale. Spitalul rational Călărași a contribuit cu peste 100 de mii de lei.
Potrivit Silviei Bobescu, directoarea spitalului raional, dotarea cu utilaj medical performant a UPU va permite acordarea unor servicii medicale de calitate și sigure a populației. „Datorită acestui aparataj medical, va fi redus timpul de triere a pacienților, de efectuare a investigației și monitorizării pacientului, respectiv, va crește satisfacția acestora. Ne bucurăm că pentru prima dată instituția noastră a fost înzestrată cu sistem videoendoscopic pentru videocolonoscopie, care va permite depistarea precoce a patologiei intestinului”, a declarat dânsa pentru www.cnam.md
De subliniat că anual, circa zece mii de pacienți beneficiază de asistență medicală oferită de către medicii de la Spitalul rational din Călărași.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

4 Comments

  • Cu parere de rau la Calarasi sunt cei mai incompetenti medici care i-am intilnit!!! Ori de cite ori te adresezi mereu ai parte de incompetenta si atirnare proasta fata de oameni!!!

    Reply
    • Nu este corect, eu personal stiu multi medici profesionisti, cum sa nu apreciem competenta profesionala a medicilor Lungu, a medicului Stegărescu, Tambur, Catereva Lidia, Triboi, Cusnir si altii

      Reply
    • Ciubuc Ecaterina o da… eu mi-am expus parerea si cel mai interesant moment este ca m-am ciocnit anume de incompetenta d-nei Lungu si cum ati spus dvoastra… si altii, eu am ramas total dezamagita, cu toate ca credeam ca atunci cind mergi la medic el isi asuma toata responsabilitatea si nu uita de Juramintul lui Hipocrates!!!

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *