SONDAJ. Nicolae Ciubuc, deputatul ales în Circumscripția nr. 15 Călărași-Ungheni – puțin cunoscut de alegători. Vedeți câți știu de el

Doar 13% din alegătorii din Circumscripția electorală uninominală nr. 15 Călărași-Ungheni cunosc cine îi reprezintă în Parlament, urmare a votului uninominal.

Nicolae Ciubuc

Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de platforma de monitorizare a promisiunilor electorale deFacto.md în perioada iulie-decembrie 2019, Nicolae Ciubuc, fost ministru, reprezentant al Partidului Democrat, în prezent deputat, este cunoscut doar de 13% din alegătorii din Circumscripția în care a și fost ales deputat.
Dânsul s-a clasat pe locul 27, în a doua parte a clasamentului.
Nicolae Ciubuc este membru al Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară; membru al Uniunii Interparlamentare, al Grupurilor de prietenie cu Regatul Suediei, cu Republica Austria, cu Republica Belarus, cu Republica Cipru.
Activitățile lui Nicolae Ciubuc, la compartimentul ”Proiecte de initiative legislative” (potrivit   site-ului Parlamentului Republicii Moldova) se rezumă la:
– Moțiune de cenzură asupra activității Guvernului
– Proiectul de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Parlamentului privind componența numerică și nominală a Biroului permanent al Parlamentului
-Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.3/2016 cu privire la Procuratură
– Proiectul de hotărâre pentru completarea punctului 1 din Hotărârea Parlamentului nr.433/1990 cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă în Republica Moldova
– Proiectul hotărîrii pentru elaborarea proiectului de lege cu privire la modificarea și completarea Constituției Republicii Moldova privind reducerea numărului de deputați în Parlament.
De notat că cei mai cunoscuți deputați din circumscripțiile uninominale care au acumulat un scor de 35% de recunoaștere sunt: Aliona Pilipețcaia (PSRM), Eleonora Graur (PDM), Liviu Vovc (Blocul ACUM), Ion Groza (independent).
Președinta Parlamentului, Zinainda Greceanîi (PSRM), a acumulat un scor de doar 11%.
Sondajul a fost realizat în 45 de circumscripții uninominale de pe teritoriul Republicii Moldova, în afară de: circumscripțiile din stânga Nistrului,  din afara țării și din Circumscripția nr. 17 (Nisporeni), unde în perioada chestionării mandatul de deputat era vacant.
Eșantionul chestionarului: 4696 de respondenți din 177 de localități.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *