FOTO :// Tinerii ungheneni au aflat care sunt oportunitățile de dezvoltare personală și profesională. Vedeți care sunt detaliile

 

La Ungheni, pe data de 25 ianuarie a fost dat startul unui educațional eveniment regional a proiectului Moldova ReConect, adresat în exclusivitate pentru absolvenții liceelor din Ungheni, dar și absolvenți ai diferitor programe oferite de către Guvernul SUA pentru moldoveni.
În cadrul evenimentului s-a pus accent pe diverse subiecte cum ar fi: ghidarea în educație, orientarea în carieră, un test de compatibilitate între personalitate și alegerea carierei de viitor, a fost prezentat un soft nou utilizat de către Agenția forței de muncă pentru tinerii care vor să se angajeze în câmpul muncii și respectiv pe baza unur rezultate a unor teste s-a oferit și oportunitățile din Republica Moldova și România, în ceea ce ține de angajarea în câmpul muncii, unde persoana este eligibilă să aplice, despre experiența acumulată peste hotarele țării și de ce este nevoie de a reveni acasă, cum experiența din SUA a ajutat la cizelarea personalității și respectiv care este modalitatea de implementare a ideilor în munca de zi cu zi.
„Suntem mândri atunci când absolvenții de schimb se întrunesc și nu numai discută, dar și învață unul de la altul. Ei sunt sursa principală de inspirație, ei ne fac să mergem înainte, să solicităm să avem mai multe programe de schimb, să obținem și cât mai multe burse pentru alți absolvenți,  ca mai apoi la reântoarcere să se împărtășească cu experiența acumulată cu colegii de breaslă”, a subliniat Tamara Țurcanu, reprezentant al Ambasadei Statele Unite ale Americii.
Ungheneanca Lidia Sanduleac, care este și coordonatoarea Programului ReConect Moldova, a beneficiat, în 2008, de Programul de schimb FLEX, prin care a studiat timp de un an de zile în SUA. Revenită acasă, nu a încetat să fie activă în viața socială, eventual de fiecare dată când era o oportunitate oferită de către Ambasada SUA sau Consiliile americane, niciodată nu a ezitat să o prindă. „La rândul nostru, la acel moment crucial din viață, n-am avut această posibilitate de a fi ghidați, de a discuta cu cineva, de a aborda anumite tematici ca să fim inspirați, ca să fim motivați în alegerea carierei de viitor, ca ulterior să nu ne trebuie zeci de ani să ne regăsim în domeniul profesional. Deaceea, am avut cumva un drum anevoios până ne-am găsit rostul în viață”, a subliniat dânsa, venind totodată și cu un îndemn către tinerii ungheneni: „Să perseverați muncind zi de zi, să fiți răbdători pentru a vă regăsi și a înțelege unde puteți fi cei mai buni, să comunicați cu persoanele care pot să vă ofere sugestii. Până la urmă avem o misiune pe acest pământ și această misiune trebuie îndeplinită cu demnitate. Acest lucru o putem face dacă ne regăsim într-un domeniu profesional”.
Proiectul Moldova ReConect a demarat în luna septembrie 2019 și va dura pe o perioadă de doi ani, fiind coordonat de Consiliile americane și finanțat de Ambasada SUA.




📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *