SONDAJ. Ludmila Guzun înaintea lui Pavel Filip, Alexandru Jizdan și Dumitru Diacov

Ludmila Guzun

Mai bine de un sfert din alegătorii din Circumscripția electorală uninominală nr. 16 Ungheni cunosc cine îi reprezintă în Parlament, urmare a votului uninominal.

Ludmila Guzun

Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de platforma de monitorizare a promisiunilor electorale deFacto.md în perioada iulie-decembrie 2019, Ludmila Guzun, reprezentanta Partidului Democrat, fostă președintă a raionului Ungheni, în prezent deputată în Parlament, a acumulat un scor de recunoaștere de 27%, astfel plasându-se printre cei mai cunoscuți 10 deputați aleși în circumscripțiile uninominale cu un an în urmă, în luna februarie 2019.
Dânsa s-a clasat pe locul 8, surclasându-și colegi de partid mult mai titrați, cum ar fi Pavel Filip (15%), Alexandru Jizdan (16%) sau Dumitru Diacov (18%).
Ludmila Guzun este membră a Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe. Face parte din grupurile de prietenie cu Republica Belarus, cu Republica Cehă, cu Republica Elenă, cu Republica Polonă. Membră a Delegației la Adunarea Interparlamentară a Parlamentului Georgiei, Parlamentului Republicii Moldova și Radei Supreme a Ucrainei.
Activitățile Ludmilei Guzun, la compartimentul ”Proiecte de initiative legislative” (potrivit site-ului Parlamentului Republicii Moldova), se rezumă la:
– Moțiune de cenzură asupra activității Guvernului
– Proiectul de lege pentru completarea articolului 4 și 5 din Legea Fondului de susținere a populației nr.827 din 18.02.2000
– Proiectul de lege pentru completarea articolelor 11 alin.1) și 12 alin.3) din Legea nr.1585 cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală din 27.02.1998.
Sondajul a fost realizat în 45 de circumscripții uninominale de pe teritoriul Republicii Moldova, în afară de: circumscripțiile din stânga Nistrului,  din afara țării și din Circumscripția nr. 17 (Nisporeni), unde în perioada chestionării mandatul de deputat era vacant.
Eșantionul chestionarului: 4696 de respondenți din 177 de localități.
De notat că cei mai cunoscuți deputați din circumscripțiile uninominale care au acumulat un scor de 35% de recunoaștere sunt: Aliona Pilipețcaia (PSRM), Eleonora Graur (PDM), Liviu Vovc (Blocul ACUM), Ion Groza (independent). Președinta Parlamentului, Zinainda Greceanîi (PSRM), a acumulat un scor de doar 11%.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *