Servicii multiple, diverse și de calitate oferă Centrul Multifuncțional Cultural „Regina Maria” din Ungheni

Centrul Multifuncțional Cultural „Regina Maria” din Ungheni este unica instituție de acest gen din raion. Construit în locul unei case de cultură lasate în paragină, acesta are acum o bibliotecă, o sală de conferințe, o sală-galerie, o sală pentru desfășurarea cluburilor de interese, o sală de sport, dar și un centru de asistență medicală. Tot aici este amplasat și biroul polițistului de sector, și oficiul poștal din cartierul Berești.

”Edificiul este modern, corespunde tuturor standardelor europene, este bine mobilat. Respectiv, oferă cetățenilor serviciile sus enumerate, de calitate”, a subliniat Galina Varvariuc, șefă interimară a Centrului multifuncțional.
În acest context, dânsa, dar și ceilalți angajați ai Centrului, fac un apel către locuitorii municipiului Ungheni, în special din cartierul Berești, să treacă pragul Centrului, măcar din curiozitate.
„Sunt invitați toți doritorii, să se înscrie la activitățile Centrului”, a mai spus Galina Varvariuc, după care a adăugat: ”Îmi doresc o bună conlucrare cu locuitorii din zona respectivă, mai cu seamă cu oamenii care au vârsta depășită de 50 ani. Promovez o cultură a odihnei”.
Scopul principal, potrivit Galinei Varvariuc, este de a atrage și a colabora cu persoane de toate vârstele, dar un accent aparte se va pune pe persoanele trecute de 50 de an, iar în baza cererilor primite de la cetățeni se vor forma grupurile de activitați.
”Se cunoaște faptul că majoritatea celor trecuți de 50 de ani stau acasă și nu sunt implicați în alte acțiuni. Centrul vine cu propunerea de a ieși din zona de confort, organizând și desfășurând șezători pentru ei, seri de odihnă, pentru a le face viața mai interesantă”, a explicat șefa interimară.
Centrul Multifuncțional „Regina Maria” acordă atât servicii gratuite, cât și cu plată.
La Centru sunt organizate, gratis, activități pentru toate categoriile de vârstă, începând cu vârsta de 7 ani până la 80 ani. Ei pot viziona un film sau să participle la diverse ateliere de creație, dansuri, teatru etc. Deja se fac înscrieri pentru grupurile care doresc să-și dezvolte abilitățile de utilizare a computerului.
Contra plată va activa sala de fitness, abonamentul fiind de 100 lei pentru o lună. Sala va fi deschis între ora 17.00 și 20.00.
Reamintim că Centrul Multifuncțional Cultural ”Regina Maria” a fost deschis în luna decembrie a anului 2018, grație unui proiect finanțat de Fondul de Solidaritate din Polonia. Ulterior, și Primăria Sectorului 5 București, în baza unui acord, a alocat un milion de lei românești, echivalentul a patru milioane de lei moldovenești pentru reabilitatea Centrului.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *