Șefa Secției Cultură și Turism din Ungheni, Maria Bolotovici, s-a retras din funcție

Maria Bolotovici

Maria Bolotovici

După 3 ani și jumătate, Maria Bolotovici, șefa Secției Cultură și Turism din Ungheni, a hotărât să se retragă din funcție. Pe 20 februarie, la ședința Consiliului raional, cererea de demisie a Mariei Bolotovici a fost aprobată.
„Locuiesc la Pîrlița de peste 30 de ani. Mă retrag din șefă de secție, dar voi activa acolo de unde am venit – director artistic la Casa raională de cultură din Pîrlița”, a declarat dânsa pentru ”Expresul”.
Potrivit ei, ceea ce a determinat-o să plece, este ”sănătatea șubredă”.
”Plec cu o nostalgie în suflet, deoarece, când am venit la Secție, am avut un plan de acțiuni bine întemeiat, pe care am ținut să-l aplic chiar din start. Poate n-am făcut multe, dar zic că nici puține n-am făcut”, a spus dânsa, după care a enumerat: ”Am avut posibilitate să îmbunătățesc situația la capitolul confecționare a costumelor naționale autentice. Au fost procurate unele instrumente muzicale, dat fiind faptul că majoritatea conducătorilor folosesc propriile instrumente, dar și multe altele”.
Maria Bolotovici își dorește cel mai mult ca Secția să fie transformată în direcție. ”Pentru un raion așa de mare ar fi fost mai bine să fie Direcție, nu Secție, fiindcă, la moment, unui specialist îi revine 2-3 domenii de activitate, volumul de lucru fiind foarte mare”, a explicat dânsa.
Referindu-se la planurile actuale, Maria Bolotovici a spus: ”Îmi doresc să fac o vizită în fiecare casă din comuna Pîrlița, pentru a depista acel patrimoniu care persistă în localitate în vederea promovării potențialului cultural, punând accent pe valorile, personalitățile culturii”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • cine a participat la primele sedinte ale consiliului raional cunoaste motivele. Cu adevarat, nu face sa-ti jertfesti sanatatea pentru cei ce nu apreciaza acest lucru

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *