Seara de Dragobete va fi sărbătorită la Ungheni. Când și cum?

În ajun de Dragobete, pe 23 februarie, la Palatul de Cultură din Ungheni va fi mare sărbătoare. În acea zi se va marca – Dragobetele, care, de regulă, se sărbătorește pe 24 februarie.
Sărbătoarea va începe la ora 15.30, iar veselia și voia bună o vor face colectivele din Ungheni: ”Unghenenii”, ”Do-Re-Micii”, ”Mini-song”, ”Vârsta de aur”, Grupul de lăutari și Alexandru Galiț. Invitații speciali vor fi Ion și Veaceslav Bânzari.
Iar prețul de intrare este unul simbolic, de doar 20 lei.
NOTĂ: Pe 24 februarie este sărbătorită ziua lui Dragobete, zeul tinereţii, al veseliei şi al iubirii are origini străvechi. Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci şi transformat ulterior într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. Urmând firul anumitor legende populare, se pare că Dragobete (numit şi “Cap de primăvară”, “Năvalnicul” sau “Logodnicul Păsărilor”) nu era nimeni altul decât fiul babei Dochia, un flăcău extrem de chipeş şi iubăreţ, care seducea femeile ce îi ieşeau în cale. Dragobete a rămas însă până în ziua de astăzi ca simbolul suprem al dragostei autohtone.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *