Orașul Călărași ar putea deveni mai prosper din punct de vedere economic. Vedeți cum

”Primăria orașului Călărași își dorește un oraş cu o infrastructură dezvoltată, cu drumuri bune, parcuri îngrijite şi amenajate, apă de calitate, un management al deşeurilor modern şi non-toxic. Un oraş prosper economic, cu o infrastructură dezvoltată prielnică dezvoltării noilor afaceri din diverse domenii, unde sunt locuri de muncă bine plătite şi avantaje sociale. Un oraş cu cultură ridicată şi participare activă a cetăţenilor în viaţa comunităţii. Un oraş în care comunicarea între societate, mediul de afaceri şi APL să fie una prietenoasă şi productivă”, se arată într-un document aprobat recent de consilierii orășenești.
Primăria orașului Călărași are acum un Plan de Dezvoltare Economică locală pentru anii 2020-2021, care a fost aprobat la ultima ședință a consiliului orășenesc.
Planul dat are drept scop creșterea economică și a calității vieții cetățenilor orașului. Acesta a fost elaborat în baza Proiectului ,,Primarii pentru Creștere Economică”, la care primăria orașului a aderat acum un an, devenind astfel Membru Junior al Clubului ,,Primarii pentru Creștere Economică’’. Autoritatea publică locală are acum oportunitatea de a-și analiza potențialul economic, dar și de a crea condițiile necesare pentru creșterea economică.
Așadar, cel târziu până la finele anului următor, autoritățile călărășene își propun să realizeze mai multe schimbări în oraș. În primul rând aceștia vor să construiască şi să amenajeze o piață agro-industrială cu impact raional. Decizia vine în contextul în care condițiile actuale ale pieții agricole sunt dezavantajoase pentru comercializarea produselor agricole, iar lipsa condițiilor sanitare și aspectul vechi scade din numărul de clienți și din profitul producătorilor și comercianților.
Totodată, în planul de dezvoltare este planificată organizarea unui târg expozițional anual cu vânzare și promovare a produselor și serviciilor locale. Această activitate este privită de autorități ca un instrument veritabil de promovare a calitatății produselor locale. Târgul ar urma să atragă mai mulți turiști naționali și internaționali, să faciliteze noi cooperări, noi piețe de desfacere, noi clienți.
Administrația locală, în comun cu agenții economici din oraș, își mai propun amenajarea a trei parcări în zona centrală a orașului. Această necesitate a apărut în contextul în care zona este foarte aglomerată, iar mașinile nu au locuri de parcare suficiente.
Montarea a două panouri electronice informative în zonele principale din oraş, amenajarea intrărilor în oraş prin plasarea de panouri informaţionale şi indicatoare privind locaţiile turistice, harta orașului – toate astea sunt privite ca o oportunitate în promovarea turismului local.
În acceași ordine de idei, în planul de dezvoltare se mizează și pe crearea unei platforme de dialog între APL, instituţiile publice şi mediul de afaceri local în scopul încurajării cooperării și stabilirea unei guvernări prietenoase cu mediul de afaceri local. În acest scop va fi creat un Consiliu Consultativ Economic și se va crea și o bază de date cu informațiile de contact ale agenților economici din localitate, domeniul lor de activitate, pentru a stabili o comunicare directă și egală.
Pentru elaborarea planului s-au făcut  numeroase întâlniri cu reprezentanți din diferite instituții și organizații locale. Toate acestea au condus la formarea unei liste de fapte și opinii, iar planul a fost elaborat în parteneriat cu sectorul privat. Implementarea și monitorizarea lui va implica sectorul privat și societatea civilă. Finanțarea Planului de Dezvoltare Economică Locală va fi acoperită atît din sursele locale cât și externe.
Potrivit primarului Ion Olari, toate comunitățile trebuie să promoveze și să dezvolte viziuni strategice moderne. ”Primăria este deschisă spre conlucrare cu mediul de afaceri local, ne dorim ca împreună să punem baza unei colaborări productive și de durată și, care să asigure implementarea proiectelor comune cu succes și creșterea calității vieții cetățenilor. Primăria orașului Călărași își asumă ferm angajamentul de implementare a Planului de Dezvoltare Economică Locală pentru perioada 2020-2021 care va asigura îmbunătățirea calității vieții cetățenilor. Doar împreună putem construi o economie durabilă la nivel local”, a opinat primarul de Călărași.
Odată aprobat, planul stă acum la latitudinea tuturor celor interesați ca orașul Călărași să prospere.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *