Ora să ȘTIM. Un proiect – pilot, doar pentru copiii din Țibirica

De trei luni încoace, biblioteca publică teritorială pentru copii Țibirica, s-a transformat într-un adevărat spațiu de învățare, un laborator al experimentelor în domeniul STEM.
”Este un proiect internațional care o dată cu implementarea lui în comunitatea noastră a adus multe schimbări: parteneri noi, frecvențe multe,vizite și utilizatori noi”, a subliniat Raisa Bordei, șefa bibliotecii.
Proiectul, numit sugestiv ”Ora să ȘTIM”, în Republica Moldova este gestionat de către Fundația Progress România și supervizat de Asociația Bibliotecarilor din RM (ABRM) prin intermediul Centrului de Exelență Profesională pentru Bibliotecari (CEPB). ”Scopul proiectului este stimularea interesului copiilor pentru lectură și alte subiecte din aria ȘTIM”,  a subliniat Raisa Bordei.
Apropo, ȘTIM înseamnă – Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică.
”Am avut fericita ocazie ca în cadrul proiectului să primim un set de cărți, prin intermediul cărora desfășurăm activități cu două grupe de copiii: de 3 – 6 ani și 7 – 10 ani, în baza acordurilor de parteneriat cu instituțiile de învățământ  din teritoriu”, a mai adăugat șefa bibliotecii.
Astfel. la biblioteca pentru copii se organizează ateliere amuzante de lectură și învățare prin experimentare, la care copiii descoperă plăcerea cunoașterii, învățând noțiuni elementare despre lucrurile și fenomenele din jurul lor. Copiii își formează aici abilități de lectură în voce și de experimentare pe baza cărților ilustrate cu tematică STEM, care au fost donate. ”Activităţile  generează un interes deosebit față de comunicarea verbală şi alte forme de comunicare, deoarece copiii trebuie să identifice și să descrie fenomenele cercetate și să-și exprime gândurile și ideile”, a conchis Raisa Bordei, totodată mulțumind tuturor celor implicați în buna desfășurare a activităților.
De altfel, biblioteca pentru copii din Țibirica este unica bibliotecă din raion care beneficiază de priectul ”Ora să ȘTIM”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *