Muncipiul Ungheni va avea o pepinieră proprie

Municipiul Ungheni va avea o pepinieră proprie. Aceasta va fi amenajată pe un teren cu suprafața de 13000 metri pătrați din cartierul Ungheni Vale a municipiului. Inițial, vor fi plantați 1000 de puieți, ca în următorii ani numărul lor să ajungă la 10 mii.
Decizia cu privire la aprobarea conceptului de înființare a unei pepiniere de plantare  a arborilor, arbuștilor, florilor a fost aprobată la ședința din 20 februarie.
Atoritățile unghenene susțin că ”La momentul de față, în Ungheni sunt numeroși copaci care și-au depășit durata biologică de viață, inclusiv castanii din îndrăgita alee de castani. Aceștia au deja peste 50 de ani, în timp ce durata normală de viață a lor e de 40-45 de ani. Totodată, unii copaci se transformă într-o adevărată calamitate urbană: prezintă pericol pentru construcții; limitează căile de acces de urgență; deteriorează trotuarele, căile de comunicație, drumurile; coroanele obstrucționează vizual indicatoarele rutiere și luminile de securitate; provoacă probleme de sănătate (alergii)”.

”Pentru a reamenaja spațiile verzi existente și a amenaja altele noi, s-a decis crearea unei pepiniere silvice proprii, unde să fie plantați puieți de specii locale, rezistente şi adaptate, care nu necesită îngrijiri speciale, cum ar fi: tei, arțar, castan, stejar roșu etc. Arborii și arbuștii cu vitalitate sporită vor fi transplantați apoi în spațiile adiacente străzilor, în parcuri, scuaruri, în curțile blocurilor”, explică autoritățile.

Pepiniera va fi amenajată pe un teren cu suprafața de 13000 m p. din cartierul Ungheni Vale. Inițial, vor fi plantați 1000 de puieți, ca în următorii ani numărul lor să ajungă la 10 mii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *