Prins la frontieră cu act de identitate românesc falsificat. Ce pedeapsă îl așteaptă

Foto: border.gov.md

Foto: border.gov.md

Polițiștii de frontieră din Punctul de trecere Sculeni au dejucat planul unui conațional, care intenționa să se legitimize ca cetățean al României pe teritoriul Cehiei, unde voia să se angajeze la lucru.
Cartea de identitate românească, asupra căreia s-au identificat indici necaracteristici, a fost depistată în timpul controlului corporal. Posesorul actului, un bărbat de 25 de ani, a declarat că nu cunoaște drespre cele depistate, dar a recunoscut că a plîtit 180 de euro pentru a i se perfecta documentul.
Actul a fost ridicat și transmis pentru efectuarea expertizei tehnico-juridice.
În cazul în care se va confirma uzul de fals, bărbatul riscă amendă în mărime de pînă la 300 unități convenționale (15000 lei) sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani, conform art 361 alin.1 Cod Penal al Republicii Moldova.
Alte două cazuri au fost înregistrate în punctul de trecere Leușeni, unde doi tineri sunt cercetați pentru deținerea documentelor falsificate.
Aceștia au prezentat la controlul de frontieră cărți de identitate românești cu lipsa elementelor de protecție. Bărbații, de 25 și respectiv 22 de ani, au comunicat că au obținut actele prin intermediari, contra sumei de 100 de euro. Cei doi au spus că intenționau să utilizeze actele pe teritoriul Uniunii Europene (Germania).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *