Mărțișorul la Casa Olarului „Vasilii Gonciari” din Hoginești. Se planifică un masterclass de zile mari

Foto: hoginesti.sat.md

Foto: hoginesti.sat.md

În ajun de Mărțișor, Casa Olarului „Vasilii Gonciari” din satul Hoginești, raionul Călărași va găzdui un masterclass tematic, unde cei interesați vor avea parte de o experiență unică – ei vor crea obiecte din ceramică, decorate cu mărțișor.
Evenimentul va avea loc pe 27 februarie, între orele 14.00 și 16.00.
Și-au anunțat prezența înalți oficiali ce activează la Chișinău, printre care: Adam Amberg, șeful Secției Cooperare pentru Dezvoltare a Ambasadei Suediei în Republica Moldova; Doina Nistor, directoarea Proiectului de Competitivitate din Moldova al USAID; Diana Lazăr, vicedirectoarea Proiectului de Competitivitate din Moldova al USAID.
După încheierea masterclass-ului, oaspeții vor participa și la un tur al complexului, cu vizitarea muzeului de ceramică tradițională și a   oaspeți.
De notat că, Casa Olarului „Vasilii Goniciari” din Hoginești a fost modernizată cu suportu Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid, care derulează un program complex de susținere a turismului local, axat pe experiențe autentice de explorare a tradițiilor și a vieții rurale.
Casa Olarului  „Vasilii Gonciari” este primul complex de olărit din Moldova, care își propune să reînvie și să promoveze arta olăritului tradițional prin diferite masterclass-uri și expoziții.
Reamintim că Vasilii Gonciari a devenit cunoscut, grație faptului că a inițiat târgul internațional „La Vatra Olarului Vasilii Gonciari”, care face parte din agenda brandului turistic de țară „Pomul Vieții”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *