Diaspora va fi consultată tot mai des de autoritățile călărășene. Vedeți în privința căror lucruri

O bază de date a băștinașilor plecați din oraşul Călărași a fost lansată la 20 ianuarie de către primărie. Prin această platformă on-line, administrația publică locală își propune să consolideze legătura cu cetățenii plecați peste hotare.
Potrivit Liliei Rață, specialist în atragerea investițiilor la primăria orașului, sugestia pentru a crea o asemenea bază de date a venit din partea Biroului Relații cu Diaspora, iar scopul rezidă în posibilitatea de a informa diaspora și de a o consulta în procesul de dezvoltare socio-economică a localității.
”Primăria oraşului Călărași și Grupul de Inițiativă „Călărășenii Dezvoltă Localitatea”, a lansat această inițiativă de creare a bazei de date a băștinașilor plecați temporar sau permanent din orașul Călărași. Ne propunem să creăm astfel o platformă de comunicare și colaborare prin care băștinașii noștri de pretutindeni să se poată implica în viața localității”, ne-a comunicat Lilia Rață, după care a mai adăugat: ”Ne bucurăm că unii au decis să se înscrie chiar din prima zi și mizăm pe implicarea lor ulterioară pentru a susține dezvoltarea orașului chiar și de la distanță”. Potrivit ei, în prima zi s-au înregistrat 11 persoane stabilite la moment în țări precum: Italia, Rusia, Suedia, România, Portugalia, Franța și Marea Britanie.
Una dintre întrebările din chestionarul de înscriere este dacă persoana urmează să se implice în implementarea unor proiecte din comunitate. Deocamdată 30% au răspuns afirmativ, iar 10% au promis chiar că vor contribui financiar. Restul își doresc să primească informații despre ceea ce se realizează în comunitate și s-au declarat deschiși spre a consolida o diasporă a călărășenilor în localitățile unde se află la moment. Cei care nu au încercat încă platforma, sunt încurajați să se înscrie cel puțin pentru a fi la curent cu inițiativele și noutățile relevante despre dezvoltarea orașului Călărași.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *