Criză de polițiști la Călărași. Cei care-și doresc să fie polițiști ar trebui să fie perfect sănătoși

Imagine simbol: adevarul.md

Imagine simbol: adevarul.md

Nu mai puțin de 32 de locuri vacante se atestă în aceste zile la Inspectoratul de Poliție din Călărași. Situația persistă de mai multă vreme, iar funcțiile vacante sunt diverse, începând de la șoferi, subofițeri și terminând cu funcții de ofițeri, sau chiar cu funcții de conducere.
Întrebat despre cum se descurcă fără atâția subalterni, comisarul Marin Cernei ne-a răspuns că deocamdată nu există vreo alternativă și că se descurcă așa cum poate.
”Situația este cam aceeași în întreaga țară, iar motivul principal rămâne a fi migrația cetățenilor. Nicidecum nu putem afirma că ne-au părăsit polițiștii la Călărași. O parte dintre ei au plecat peste hotare, unii au evoluat și s-au încadrat în alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, iar o bună parte se mai regăsesc în system”, a menționat comisarul Marin Cernei, după care a mai adăugat: ”Și așezarea geografică este favorabilă pentru cei care pot face ușor naveta spre Chișinău, unde găsesc poate mai multe oportunități. O avansare este oricând salutabilă și eu ma bucur pentru cei care cresc profesional.
Dânsul a mai subliniat că oportunitățile oferite unui polițist nu sunt de neglijat – aceștia au un salariu stabil, care crește în funcție de vechimea în muncă și de progresele înregistrate, totodată, au șansa de a se pensiona la o vârstă relativ tânără.
Potrivit lui, cei care-și doresc să se facă polițiști ar trebui să fie perfect sănătoși, să aibă absolvit cel puțin liceul, iar satisfacerea serviciului militar nu mai este obligatorie. Și absolvenților de gimnaziu li se dă șansa de a ocupa anumite locuri vacante după o verificare amplă.
”Suntem bucuroși să-i primim la discuții pe toți doritorii de a se angaja în cadrul inspectoratului. Orice resursă umană trebuie transformată în capital uman, iar persoanele care pot face față dificultăților sunt mereu ubinevenite într-un colectiv”, a încheiat Marin Cernei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *