Vedeți care sunt oamenii din Ungheni care ne-au impresionat în 2019

Vedeți care sunt și oamenii din Ungheni care ne-au impresionat în 2019. Și aici au fost mulți, dar ne-am limitat doar la patru.
La sigur, pe parcursul anului 2020 ne vom strădui să descoperim noi oameni, alte istorii de succes cu care să ne mândrim noi toți.
 
 
 

 
Valentina BALAN, profesoară LT ”Mihai Eminescu”
 
Ar putea fi un model demn de urmat pentru cei tineri. Recent a împlinit 50 de ani de activitate în domeniul pedagogiei. Niciodată nu s-a gândit să renunțe și niciodată nu i-a părut rău de alegerea făcută. Ba din contra, se simte în albia ei.
Ea este cea care nu doar transmite cunoștințele, dar este și cea care învață foarte multe de la ei. A învățat de la elevi să vadă cuvântul și să vadă inima cuvântului. Se conduce după principiile: onestitate, obiectivitate, atitudine frumoasă față de copil, față de cuvântul pe care îl rostește.
Vera POIA, viceprimar de Ungheni
Chiar dacă a fost investită în funcție de doar trei săptămâni, Vera Poia deja a reușit să ne impresioneze. Cum credeți, cu ce? Pentru curaj!
La doar 27 de ani a devenit  viceprimar. A lăsat în urmă munca ei de contabilă-șefă, domeniu pe care îl știa poate cel mai bine și a făcut o rotație imensă, spre un nou domeniu.
Are un spirit vizionar și o voință puternică de a transforma lucrurile. A înțeles că lamentarea și critica nu sunt soluții și că trebuie să își asume niște lucruri și să încerce singură să își folosească capacitățile în folosul comunității.
Ana CHIRINCIUC, ungheneancă stabilită cu traiul în Italia
Este plecată în Italia de 12 ani, dar mereu este cu gândul acasă și la cei de acasă. În primăvara anului 2019 a inițiat o campanie de ajutorare a producătorilor moldoveni.
A mobilizat conaționalii aflați în Italia și au cumpărat mai multe lăzi cu struguri de la producătorii de struguri moldoveni. Astfel, datorită ei, diaspora a avut pe masă struguri moldovenești.
Tot ea este cea care a deschis în Italia un magazin online de artizanat ”Galleria Moldava în Italia”, reușind astfel să aducă o parte din Moldova în Italia.
Ioana ISAC, coordonator cultural
Îi era teamă că nu va fi înţeleasă, de aceea în adolescența ei a preferat să scrie ceea ce o frământa.
Când Expresul a făcut primul interviu cu ea, Ioana avea 15 ani și era elevă în clasa a IX-a la Liceul „Vasile Alecsandri” din Ungheni. Avea 18 poezioare, înmănuncheate într-o plachetă de versuri.  Atunci a obţinut o menţiune la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret, din Chişinău, pentru placheta de versuri „În umbra unei stele”, categoria „Cărţi manuscrise”.
După 10 ani, în 2019, câteva poezii de-ale Ioanei se găsesc în antologia rusească „Там, куда я точно вернусь (15 молодых поэтов Республики Молдова)”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *