Vedeți care sunt cele patru persoane din Călărași care ne-au impresionat în 2019 și care au fost acțiunile lor

Tradițional, la fiecare început de an, noi selectăm și scriem despre oamenii care ne-au impresionat. Nici acest an nu a fost o excepție. Doar că, ne-a fost foarte greu să selectăm doar cîte patru oameni (din lipsă de spațiu), dar, la sigur, oameni care ne-au impresionat în 2019 sunt mult mai mulți.
Vedeți care sunt cele patru persoane din Călărași care ne-au impresionat în 2019 și care au fost acțiunile lor.
 
Maria APOSTOL, mediator comunitar la primăria orașului Călărași
Ea este o femeie de origine romă care a reușit să spargă toată stereotipurile. A reușit să facă o facultate, îmbrățișând o profesie, a reușit să-și întemeieze o familie frumoasă, iar de aproape doi ani este angajată la primăria orașului Călărași. Acum, în calitatea sa de mediator comunitar, încearcă să aducă schimbarea, pentru că își dorește un viitor mai bun pentru societatea romă.
Maria s-a mândrit dintotdeauna că este de etnie romă și mai ales, că poate să dea un exemplu bun semenilor săi.
Dumitru RUSU, parohul bisericii ”Sf. Cuv. Parascheva” din orașul Călărași
În 2018 a reușit să inițieze mai multe campanii de susținere și ajutorare a copiilor, dar și celor adulți. Înainte de sărbătorile de iarnă a inițiat Campania ”Încalță și tu un copil”, unde în doar câteva zile a reușit să colecteze bani și a ”încălțat” 12 copii.
Tot dânsul a fost cel cu inițiativa de a construi un teren de joacă în sectorul ”Corăbioara” din orașul Călărași. A înaintat mai multe demersuri către primăria orașului pentru a-i acorda un spațiu pentru construcția terenului de joacă pentru copii. Până într-un final a reușit să-l obțină.
Asea TIMUȘ,  conferențiar universitar la Universitatea Agrară din Moldova
Este născută la Bravicea. Dânsa este cea care și-a propus să facă o retrospectivă a fântânilor din Bravicea și nu doar. Astfel, acumulează tot ce se poate cunoaște despre o fântână, începând cu numele celui ce a săpat-o, apoi a îngrijit-o și o mai îngrijește, despre istorii și legende ale fântânilor. Asea Timuș mai face și o retrospectivă a altor obiective care se regăsesc în localitate: școli, biblioteci, spitale, cimitire, etc.
Ulterior, toate acestea se vor regăsi într-o carte.
Alina STĂVILĂ, antreprenoare
Ea este unica antreprenoare din Călărași care a spus un ”Nu!” ferm pungilor, paharelor, paiurilor de plastic, schimbându-le cu cele biodegradabile, de hârtie. Este unica antreprenoare din călărași care a inițiat și susține în continuare  această campanile.
Inițiativa și istoria ei de success a fost menționată și de IDIS ”Viitorul” în cadrul concursului ”Istorii de success la feminine”.
Acum cîțiva ani, ea a pus pe roate o afacere de succes, cu iz european. ”La gura cuptorului”, călărășenii găsesc cele mai gustoase produse din patiserie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *