Șeful Delegației UE la Chișinău într-o caricatură a unui unghenean. Reacția înaltului oficial

În cadrul evenimentului de lansare la Ungheni, pe 24 ianuarie, a Programului ”EU4Moldova: Regiuni cheie” de către Uniunea Europeană, șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, a avut parte de o surpriză mai neobișnuită.
Caricaturistul unghenean, Alexandru Plăcintă, i-a înmânat o caricatură portretică, cu chipul Excelenței sale.
”Reacția înaltului oficial a fost pe măsură, cu multe zâmbete. După ce a privit caricatura, a spus: ”Da, sunt chiar eu”. Mai mult ca atât, mi-a zis că are o idee de colaborare pentru mine”, a povestit pentru EXPRESUL Alexandru Plăcintă.
Nu a concretizat despre ce anume colaborare ar fi vorba. ”Mi-a oferit o carte de vizită și mi-a mai spus că vom ține legătura”, a specificat caricaturistul unghenean.
Alexandru Plăcintă s-a făcut remarcat cu opt ani în urmă. Prima sa expoziție de caricaturi – ale unui număr de 48 de persoane publice unghenene – a fost vernisată la 5 mai 2012, în sala de expoziții a Bibliotecii Publice ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni, la inițiativa echipei ”Expresul”.
A urmat o expoziție de caricaturi ale 40 de politicieni moldoveni în Parlamentul Republicii Moldova.
În 2013, Alexandru Plăcintă a fost prezent la Palatul Europei, în Strasbourg, cu o expoziție de caricaturi ale şefilor de delegaţii ai celor 48 de ţări participante la Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale ale Consiliului Europei.
În 2016, a realizat o galerie de caricaturi portretice ale miniștrilor Transporturilor și Infrastructurii din Republica Moldova de la 1990 încoace.

Caricatura portretică a lui Peter Michako

Timp de câțiva ani, Alexandru Plăcintă a îngrijit rubrica “Spectacol al absurdului” în EXPRESUL, publicând mai bine de 100 de cariaturi la subiecte actuale.
Iată că acum e în fața unei noi provocări, ce, se pare, va veni de la Delegația Uniunii Europene la Chișinău.
Caricatura lui Peter Michalko a fost realizată, potrivit caricaturistului unghenean, într-o tehnică diferită de celelalte.
”Chiar dacă eram foarte ocupat, am făcut un efort și am reușit să realizez această caricatură”, a spus dânsul, la final.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *