Cum poți transforma pasiunea în job. Colega noastră Irina Ostaci, a fost cea care le-a răspuns tinerilor la această întrebare

Colega noastră, Irina Ostaci, a fost invitată luni, 20 ianuarie, la un ceai de socializare cu tinerii din Ungheni. Ea le-a vorbit acestora despre cum poți să-ți transformi pasiunea în job. De altfel, și genericul întâlnirii a fost ”Cum poți să transformi pasiunea în job”.

 
În cadrul discuției, s-a pus accentul pe istoriile de succes ale eroilor principlai, adică Irina Ostaci, dar și Ioan Lazăr, antrenor și sportiv de performanță. De fapt, Irina Ostaci, pe lângă faptul că este reporter, ea mai este partener de afacere internațională în nișa turistică și pasionată în confecționarea bijuteriilor handmade. „Atâta timp cât nu dorești să ieși din zona ta de confort, să fii deschis la informații noi, să încerci noi oportunități de dezvoltare, nimic nu se va schimba. E păcat și nu-i nici avantajos să lăsăm să treacă timpul pe lângă noi fără să se întâmple ceva nou. De multe ori ignorăm șansele crezând că vor reveni”, a subliniat Irina Ostaci.
Tinerii, cu vârsta cuprinsă 14 – 35 ani, au vorbit fiecare în parte despre pasiunile pe care le au.
Întâlnirea a fost organizată de către specialiștii Centrului Raional de Tineret din Ungheni, în vederea sprijinului generației tinere în construirea unui alt stil de viață, creării unei cariere de succes, precum și de a deveni propriul șef sau a gestiona activitate cu statut de angajat.
Tinerii respectivi au fost curioși și au încercat să cunoască cât mai multe idei de dezvoltare, de promovare a unor produse. Dar totodată au concluzionat că uneori caută și aprobarea și aprecierea celor din jur, inclusiv a celor apropiați atunci își identifică pasiunile și doresc să le dezvolte. „Toate visele sunt realizabile și dacă depui eforturi, aduni și laurii. Deci, de decizia ta depinde deschiderea noilor orizonturi, fie vei trăi așa cum ai trăit și până acum”, a mai adăugat Irina Ostaci.
În contextual discuției au avut loc desigur și jocuri interactive în care au fost implicați absolut toți participanții. A fost a adevărată atmosferă de prietenie, de autocunoaștere de sine în care fiecare s-a simțit important și util, iar zâmbetul pe buze a confirmat acest fapt.





 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

  • asta spun cei care sau născut cu limba română în suflet și sânge, a cărei Limbă îi este Patria.
    se vede doar indeferență din partea voastră față de valorile lingvistice pentru care au luptat oamenii de cultură decenii întregi.
    astăzi circa 50 la sută din basarabeni, dacă nu mai mult, chiar 70, vorbesc infect, urât și voi promovați în continuare.
    Sa permis să intre o sumedenie de paraziţi, englezisme şi franţuzisme, care nu trebuiesc pur şi simplu, sunt inutile, ei ce înseamnă „job”?!, măi, un serviciu, un loc de muncă, sunt atâtea sinonime pentru limba vorbită română. Nu, el are job, ok, wow. Asta e ruşinea noastră mare, a tuturor, îmi pare rău să spun asta, dar nu pot să spun altfel

    Reply
    • Basil Radu, suntem de acord cu dv, dar, de fapt, asta este denumirea dată de către organizatori. Iar noi, presa, nu avem voie să modificăm.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *