De la casă la casă pentru a informa cetățenii despre pericolul incendiilor și regulile de apărare împotriva incendiilor

În dimineața zilei de 21 ianuarie, pompierii, polițiștii, reprezentanți ai Direcției Asistență Socială și Protecție a familiei, au pornit prin toată localitățile, de la casă la casă pentru a informa cetățenii despre pericolul incendiilor și regulile de apărare împotriva incendiilor.

Și asta după ce la Inspectoratului de Poliție Ungheni, s-a desfășurat mai întâi o ședință de lucru, care a avut drept scop fortificarea și supravegherea domeniului protecției civile și apărării împotriva incendiilor.
În activitățile de prevenire au fost implicați peste 80 de pompieri, polițiști și asistenți sociali care au vizitat și instruit familii cu mulți copii, persoanele în etate, dar şi oamenii cu dizabilităţi privind regulile de apărare împotriva incendiilor. Totodată, aceștia au atenționat cetățenii privind riscul de intoxicație cu monoxid de carbon emanat de la sobe şi instalaţii de încălzire defecte, dar și despre pericolul utilizării substanțelor ușor inflamabile pentru aprinderea acestora.
Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în 2019, în întreaga republică au fost înregistrate 1675 incendii, în urma cărora și-au pierdut viața 124 de persoane, dintre care cinci copii, iar pierderile materiale au constituit peste 68 milioane lei. ”Acesta și este motivul pentru care sunt necesare măsuri concrete de prevenire și profilaxie a incendiilor, cum ar fi sensibilizarea opiniei publice, instalarea detectoarelor de fum care avertizează din timp locatarii despre pericolul intoxicației cu monoxid de carbon și riscul declanșării unui incendiu”, a subliniat sergiu  În acest context, îndemnăm toți cetățenii să fie responsabili și să respecte normele antiincendiare, iar angajații IGSU sunt mereu gata să intervină”, a declarat Sergiu Babanuța, șef adjunct al Direcției Generale Prevenție Ungheni.
La Ungheni, potrivit ofițerului de presă, Daria Neceaeva, al IGSU, în 2019 s-au înregistrat 45 de incendii, iar în 2020 – 6 incendii. Iar la Călărași, în 2019 s-au înregistrat 35 incendii, pe când în 2020 – un singur incendiu.
De la începutul anului 2020, Campania de prevenire a incendiilor ”O casă protejată – o viață salvată”, inițiată de Inspectoratul General al Situațiilor de Urgență, a avut loc în mai multe raioane, inclusiv Ungheni și Călărași. Campania are drept scop sensibilizarea populației la capitolul respectării regulilor antiincendiare, dar și prevenirea incendiilor în sectorul locativ în perioada rece a anului.




📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *