7 motive ca să lași câinile să doarmă cu tine în pat

Sursa: animalzoo.ro

Sursa: animalzoo.ro

Pentru toți iubitorii de căței care le place să doarmă în pat cu animalul lor simpatic și pufos de companie specialiștii recomandă câteva beneficii reale pentru sanatate.
Așadar, iată care sunt cele 7 super motive recomandate pentru care este bine să dormi cu cel mai bun prieten în pat:
1. Oferă confort
Indiferent că este vorba despre corpul lor cald sau de respirația ritmică, câinele reușește să îți ofere confort și să te ajute să ai un somn mai dulce și mai odihnitor pe timpul nopții.
2. Scapi de insomnie
Prezența animalului de companie lânga tine te calmează, ameliorează stresul și îți oferă un sentiment de siguranță. Practic, cățelul te scapă de toate lucrurile care te țin trează noaptea.
3. Scapi de stres
Mai multe studii au demonstrat că prezența unui cățel este un mare eliberator de stres. Comportamentul lor pozitiv pare a fi contagios, iar atenția pe care ți-o oferă te ajută să te calmezi.
4. Furnizează caldură
Corpurile lor calde sunt adevărate mici radiatoare în pat. În timp ce acest lucru poate fi considerat o mică problemă pe timp de vară, cine nu vrea puțină căldură naturală într-o noapte rece de iarnă?
5. Ajută la combaterea depresiei
Un lucru pe care cânii îl oferă fără îndoială este iubirea necondiționată. Pentru cineva care se luptă cu depresia acest tip de conexiune poate fi greu de depășit. Însă iubirea oferită de un animal de companie poate face minuni într-o perioadă dificilă.
6. Te face să te simți în siguranță
Știind că în momentele în care te simți vulnerabilă ai pe cineva lângă tine te simți mult mai bine; este un sentiment atât de reconfortant.
7. Este bine și pentru câinele tău
Nu este nimic în lume pe care cățelul să îl iubească mai mult decât pe tine, iar faptul că îi permiți să petreacă mai mult timp în preajma ta înseamnă fericirea adevărată pentru el.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *