Raionul Călărași se numără printre lideri în ceea ce privește renumărarea voturilor. Care au fost rezultatele

Foto: IPN

Raionul Călărași se numără printre lideri în ceea ce privește renumărarea voturilor oferite de cetățeni în alegerile locale generale, ce au avut loc recent.
Astfel, din cele 17 localități din Republica Moldova, unde, în urma unor decizii ale instanțelor de judecată, au fost renumărate voturile, trei sunt din raionul Călărași. Este vorba de orașul Călărași, satele Hirova și Răciula.
Buletinele de vot au fost renumărate de asemenea în comuna Băcioi, orașul Codru și orașul Durlești din municipiul Chișinău; în satul Gura Galbenei și comuna Ialpujeni din raionul Cimișlia, în orașul Nisporeni și comuna Ciorești din raionul Nisporeni, în Ciocâlteni și Step-Soci din raionul Orhei. De asemenea, la Drochia, Ialoveni, în comuna Micăuți din raionul Strășeni, satul Hirișeni din raionul Telenești și Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia.
Solicitat de IPN, Corneliu Pasat, șeful adjunct al Direcției comunicare CEC, a spus că, în urma renumărării voturilor, într-un singur sat – Micăuți din raionul Strășeni – un mandat de consilier a fost schimbat.
Cheltuielile pentru renumărare au fost estimate de către CEC la peste 650 de mii de lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *