FOTO / Casele din Cetireni vor fi mai protejate, iar viețile oamenilor – salvate

Direcția Situații Excepționale Ungheni a dat stratul campaniei: ”O casă protejată, o viață salvată”.

Campania a demarat la Cetireni. Astfel, în 24 de case unde locuiesc persoane singure, familii cu mulți copii, bătrâni, au fost instalate de către pompieri, detectoare de fum.
Astfel, pompierii au mers din casă în casă pentru a informa populația despre regulile de apărare împotriva incendiilor, iar cei care erau în lista creată de către asistentul social din localitate, au instalat detectoare de fum. ”Vom face un lucru de prevenire, ceea ce este important. Și sper să fie într-adevăr de folos pentru oamenii singuri, dar și familiile cu mulți copii, pentru că ei sunt priotrotatea noastră la moment”, a subliniat Marina Gorincioi, asistent social la primăria Cetireni.
De subliniat că detectoarele de fum sunt cumpărate atât de primării, cît și de Consiliul rational Ungheni. ”Am început cu localitatea Cetireni, pentru că la moment este unica care a cumpărat detectoare”, a mai spus Oleg Blișceac, după care a adăugat: ”Noi avem ca scop să ajungem în fiecare localitate să instruim localnicii, să instalăm detectoare, mai ales că avem înregistrate în țară foarte multe incendii, inclusiv în raionul Ungheni, soldate cu personae decedate, intoxicate, carbonizate”.
Persoanele, în casele cărora au fost instalate detectoarele de fum zic că este un lucru bun această campanile demarată de Inspectoratul General pentru Situații Excepționale. ”Eu cred că e bine ceea ce se face”, a subliniat beneficiarul Valeriu Bujor, un bărbat de 55 ani, care trăiește singur. La fel a declarat și Anastasia Mihăilă, o femeie în vârstă de 70 de ani: ”Vom fi mai protejați, mai în siguranță”.
Scopul campaniei este de a evita producerea incendiilor și a intoxicării oamenilor cu gaze toxice. ”Focul nu alege, nici dacă ești bogat sau sărac. Deaceea vin cu un îndemn către toți cetățenii care nu sunt incluși în campanile, să își  cumpere singuri detectoarele de fum, iar noi cu drag venim să le instalăm”, a conchis Oleg Blișceac.
 







 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *