Prim-ministrul Ion Chicu a vizitat satul Nișcani. Ce promisiuni a făcut familiei care a rămas fără casă din cauza unui incendiu

Vestea că la Nișcani, raionul Călărași a ars o casă, iar o familie cu trei copii a rămas pe drumuri în plină iarnă, l-a făcut pe premierul Ion Chicu să le facă o vizită.

”Prim-ministrul i-a încurajat să găsească forțe pentru a depăși încercarea grea. În discuție cu primarul, premierul a rugat să fie identificată, în sat, o casă nelocuită, care ar putea deveni locuință provizorie pentru familia pătimită”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.
Potrivit aceluiași comunicat, Ion Chicu a dat asigurări că o comisie a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență va evalua starea locuinței arse, după care Guvernul va aloca un ajutor material familiei pentru a-și restabili proprietatea.
Fiind la Nișcani, premierul s-a întâlnit cu autoritățile și cu locuitori ai satului. Dânsul nu a ezitat să le vorbească despre planurile pentru 2020, făcând promisiuni că se vor face investiții în infrastructura rutieră, vor fi construite mai multe drumuri.
Oamenii, comunică Serviciul de presă al Guvernului,  i-au vorbit șefului Executivului despre necesitățile localității, cum ar fi: finalizarea proiectului de aprovizionare cu apă, continuarea proiectului de gestionare a deșeurilor solide, iluminatul stradal și reparația Oficiului Medicilor de Familie.
De notat că Ion Chicu este originar din raionul Călărași, Pîrjolteni, satul care a dat, iată, al doilea prim-ministru. Tot din Pârjolteni este și Ion Sturza, prim-ministru în anul 1999.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *