FOTO / Start sărbătorilor de iarnă la Călărași

Duminică, 22 decembrie, la Călărași s-a dat stratul sărbătorilor de iarnă. Începând cu ora 10.30, colectivele model din raionul Călărași: ”Frunze de Dor” din Pitușca, ”Plai de Dor” din Pârjolteni, ”Dacii” de la Vălcineț, ”Haiducii” și ”Cosânzenele” de la Meleșeni, ”Struguraș” din Răciula, ”Vatra” de la Vălcineț i-au colindat pe toți călărășenii, în cadrul Festivalului raional al obiceiurilor de iarnă ”După datina străbună”.
Iar mai apoi, orchestra de muzică populară ”Ciobănaș” de la Casa raională de Cultură și ansamblul de dansuri ”Codrenii”, dar și interpreți și instrumentiști călărășeni au prezentat un frumos spectacol de sărbători: Colinde, colinde”.
Iar al ora 16.00, în scuarul primăriei orașului Călărași s-au aprins luminițile pe brad. Și aici evenimentul a adunat multă lume. La spectacolul organizat de primărie au cântat, au dansat și au colindat micuții de la grădinițele „DoReMicii”, „Lăstărel” și „Guguță”, dar și elevii de la Școala Primară Călărași, Liceul „Vasile Alecsandri”, Liceul „Mihail Sadoveanu” și gimnaziul „Ion Creangă” din Călărași. Iar tinerii din Consiliul Local de Tineri Călărași au interpretat un frumos colind de iarnă.

Reprezentanții administrației locale le-au urat tuturor călărășenilor sărbători fericite și un 2020 cât mai bogat. Organizatoriii festivalului au fost Consiliul Raional Călărași, Direcția Cultură și Turism Călărași , primăria Călărași și Casa raională de Cultură ”Ion Ungureanu”.
Fotografii: Mihail Lozovan  și Primăria orașului Călărași

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *