Ați văzut vreodată un brad care poartă cravată? Îl puteți vedea la Călărași

Împodobitul brazilor a devenit în ultima vreme prilej de multă ingeniozitate.  Așa cum banalele jucării pentru brad au rămas pe un plan secund, la o biserică din orașul Călărași bradul a fost împodobit cu o mulțime de cravate de toate culorile.
”Bradul inteligent” străjuiește intrarea în Biserica ”Sfântul Ierarh Nicolae” încă din data de 13 decembrie. Potrivit preotului Andrei Cojocari, care este autorul acestei ingenioase idei, bradul a fost dăruit și în acest an de o familie din orașul Călărași, care a făcut același gest și în anii precedenți.
”Am primit în aceeași zi și bradul de la familia dată, dar și un lot de colete de la Consiliul raional, venite de la donatori din Germania. Am desfăcut cutiile să vedem ce și cum repartizăm, cân colo, surpriză – am dat peste una plină doar cu cravate. Ne-am întrebat cu toții ce să facem cu atâtea cravate, iar pe loc mi-a venit și ideea de a le agăța în brad pe post de jucării. Când a fost gata pomul, mi-a venit și denumirea de ”brad inteligent”, povestește părintele.
Bradul inovativ, impodobit exclusiv cu cravate și luminițe, s-a bucurat de multe aprecieri din partea creștinilor care trec pragul bisericii, dar și de internauții care au lăudat pe rețelele de socializare ingeniozitatea părintelui.
Totodată, în spiritul sărbătorilor, la biserică a fost lansată și o campanie prin care credincioșii sunt îndemnați să fie mai buni, fiind întâmpinați cu un mesaj pătrunzător: ”Dacă îți este frig, cere o haină! Dacă ai prea multe, lasă una!”
”Veniți și vă bucurați!”, cu acest apel părintele Andrei îi îndeamnă pe toți cei curioși să vină în vizită la biserica sa, unde startul sărbătorilor de iarnă a fost dat odată cu prăznuirea Sfântului Apostol Andrei.
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *