EU sunt promotorul schimbării. Accentul se va pune pe dezvoltarea de competențe, de informare și sensibilizare a cetățenilor

Vineri, 22 noiembrie, la Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” din Ungheni s-a lansat proiectul „EU sunt promotorul schimbării!”.

Acesta are drept scop de a dezvolta spiritul civic participativ al membrilor comunității la nivel local din cele trei raioane implicate în proiect (Căușeni, Telenești, Ungheni) și de a forma grupuri de acțiune civică în aceste regiuni. De asemenea acest proiect prevede instruirea și sensibilizarea membrilor comunității în convingerea de a se implica în soluționarea problemelor din comunitate, utilizând instrumente de advocacy.
„Conștientizând importanța dezvoltării capacităților la nivel local pentru a transforma schimbarea către beneficii pentru societate, proiectul va conține o componentă importantă de instruire –  un curs de advocacy. Acest curs urmează să dezvolte capacitățile cetățenilor în procesul de a obține decizii favorabile din partea autorităților publice locale, agenților economici sau altor instituții în realizarea inițiativelor publice, precum și va include un exercițiu practic de realizare a unei inițiative civice prin dezvoltarea unei campanii de advocacy”, a menționat Maria Albenițanu, coordonatoarea proiectului, după care a adăugat: ”Suntem o echipă mică dar ambițioși, avem încredere că o să aducem rezultate frumoase în decursul a 14 luni de zile, atât cât, de fapt, durează proiectul propriu-zis”.
Potrivit Alionei Manciu, șef Serviciu Asistență Metodologică la Biblioteca Publică Raională ”Dimitrie Cantemir”, coordonator regional pentru Ungheni, cele 15 biblioteci locale implicate în proiect, vor urmări scopul de a sensibiliza și monitoriza peste 150 membri ai comunității. „Prin intermediul acestui proiect se dorește pregătirea cât mai bună a 15 grupuri de cetățeni, care vor deveni o forță importantă în actul de guvernare locală, înaintând inițiative civice, participând în procesul de luare a deciziilor și soluționând probleme locale de-a lungul anilor”, a menționat și Margarita Ursu, coordonatoare comunicare.
Pe perioada implementării proiectului se va pune accentul pe dezvoltarea de competențe, de informare și sensibilizare a cetățenilor, de a desfășura campanii de advocacy, pentru a obține decizii în rezolvarea unei probleme din comunitate.
Proiectul „EU sunt promotorul schimbării!” este implementat în cadrul programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer. Valoarea totală a acestuia este de 30.000 de euro.
De specificat că acest proiect este implementat de Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *