Transportatorii anunță o nouă grevă, cu suspendarea rutelor în traficul național

Foto: IPN

Foto: IPN

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) s-a adresat ministrului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, cu solicitarea de a adopta, săptămâna aceasta, o decizie privind majorarea tarifului pentru transportul de pasageri în traficul național.
Potrivit unui demers semnat de Oleg Alexa, președintele Consiliului APOTA, în cazul în care autoritățile nu iau act de solicitare, transportatorii vor ieși din nou la grevă, la sfârșitul săptămânii curente sau începutul săptămânii viitoare, transmite IPN.
În notă informativă a demersului se spune că, până în prezent, a avut loc o rundă de negocieri, inclusiv cu participarea lui Anatol Usatîi, fiind identificate mai multe măsuri care ar permite micșorarea costurilor operatorilor de transport.
Măsurile vizează excluderea controalelor abuzive, transparentizarea ministerului și Agenției Naționale de Transport Auto, lupta cu transportul ilicit etc.
A fost întocmit un proiect de memorandum de înțelegere, semnarea căruia ar putea determina operatorii de transport să reducă cerința privind majorarea tarifului de la 92 bani per km la 74-76 bani per km. Operatorii de transport spun că memorandumul încă nu este semnat, astfel cerința lor se menține la majorarea tariful până la 92 bani per km.
„Lipsa unui răspuns sau a unei decizii care să stabilească tariful va provoca o nouă grevă a transportatorilor, ca unicul mijloc legal de a protesta față de modul în care suntem tratați”, se spune în demers.
Reamintim că, pe data de 9 octombrie, transportatorii au suspendat 600 de curse, motivând acest fapt prin refuzul Ministerului Economiei și Infrastructurii de a majora tarifele la serviciile rutiere naționale. Executivul a transmis atunci că pasagerilor trebuie să li se asigure condiții civilizate de călătorie, microbuze și autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri și, doar după îndeplinirea acestor condiții, se poate de discutat despre solicitarea transportatorilor de ajustare a tarifelor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *