O cameră de supraveghere din Dereneu a fost furată. Se caută hoții

Un furt mai puțin obișnuit a avut loc la Dereneu. O cameră de supraveghere, instalată pe un pilon din fața Casei de Cultură a dispărut în noaptea de 26 octombrie.
Potrivit Mariei Răgălie, primar interimar al comunei Dereneu, din cercetările făcute împreună cu angajații poliției, s-a dovedit că înainte de a fi furată camera, firul electric care asigura alimentarea acesteia a fost tăiat, așa că făptașul nu a fost surprins în imagini.
”Această cameră este amplasată într-un loc strategic al localității. Nu excludem nici versiunea că totul ar fi legat de alegeri, mai ales că duminică vom avea cel de al doilea tur de scrutin la Dereneu”, a opinat primarul interimar.
Cercetările asupra cazului continuă, iar în cazul în care camera de supraveghere nu va fi găsită, autoritățile sunt dispuse să achiziționeze o altă cameră. ”Chiare avem nevoie să monitorizăm în timp real evenimentele și persoanele suspecte. Doar așa putem asigura securitatea cetățenilor și a bunurilor acestora”, a mai adăugat Maria Răgălie.
Potrivit dânsei, a doua zi după înregistrarea furtului sistemului de supraveghere, s-a semnalat și spargerea unei locuințe din apropiere, de unde s-au sustras în jur de 18 mii lei. Deocamdată nu se cunoaște dacă între cele două furturi ar exista vreo legătură.
Hoții nu au fost încă prinși, iar oamenii legi continuă investigațiile asupra acestui caz.
De subliniat că autoritățile au montat opt dispozitive de supraveghere, în diferite puncte strategice din localitate, în primăvara acestui an. Acestea  și-au demonstrat până acum utilitatea, iar dispariția uneia dintre ele naște semne mari de întrebare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *