VIDEO/ FOTO/ La Rădenii Vechi s-a deschis un complex de promovare și comercializae a produselor locale

Locuitorii din Rădenii Vechi vor putea să-și vândă produsele chiar la ei acasă.
Pe data de 8 noiembrie, în inima codrilor s-a deschis complexului pentru promovarea și comercializarea produselor locale, obiect realizat cu susținerea polonezilorși estonienilor.

Iar la acest eveniment, pe lângă autoritățile publice locale, băștinași, au fost și oaspeți de onoare, veniți tocmai din Polonia și Estonia. Cu toții au vizitat pavilioanele expoziționale demonstrative din satul Rădenii Vechi. Prin crearea acestor pavilioane, sau numite și foișoare cultural- turistice, localnicii vor avea posibilitatea să-și vândă din produsele proprii, fie obținute prin meșteșugărit, sau chiar bucate tradiționale autohtone. Iar turiștii pot savura din plin și cumpăra obiecte specific regiunii. ”Am o deosebită plăcere să constat că eforturile s-au materializat în aceste pavilioane, unde băștinașii vor pune la dispoziția oaspeților produse unice”, a subliniat Alexandru Ciuvaga, președintele raionlui Ungheni, prezent la eveniment.
”Datorită interesului, a obiectivelor și nevoii localității Rădenii Vechi, am ajuns să întreținem o frumoasă colaborare pentru dezvoltarea și promovarea valorilor turistice. Sperăm ca și în continuare să obținem rezultate de acest gen”, a declarat Jaromir Krajwski, președintele Fundației Pădurii „Romincka” din Polonia.
Deasemenea, a fost lansat și punctul apicol demonstrativ din Rezervația Naturală ”Plaiul Fagului”, unde fiecare au văzut care este drumul mierii, de la colectare până la ambalare. Au fost prezentate ofertele turistice în cadrul Clusterului turistic ANTREC Ungheni. Iar la final, fiecare dintre invitați s-au ales cu câte un mic cadou: un borcănaș cu miere de albini. ”Atunci când se consolidează efortul tuturor partenerilor se pot atinge cele mai reușite rezultate, drept urmare s-a materializat și acest produs turistic, rămâne doar de implementat aceste frumoase proiecte” a menționat și Svetlana Lazar, președinta Asociației Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural Moldova (ARTEC).
La final, s-a efectuat și o vizită la Centrul de informare și educațional ecologic demonstrativ din localitate. Iar Vera Golan, primar de Rădenii Vechi, a înmânat partenerilor diploma de onoare, drept dovadă de mulțumire și recunoștință întru susținerea și realizarea acestor obiective de valoare pentru localitatea pe care o conduce.
De subliniat că Clusterul ANTREC-Ungheni a fost creat în cadrul proiectului ”Dezvoltarea turismului rural Ungheni”, implementat de Fundația Pădurii Romincka, Polonia. Proiectul a fost susținut financiar din fondurile programului de cooperare poloneză pentru dezvoltare ale Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei – Polish Aid și cofinanțat de parteneri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *