Ironia sorții. În prag de iarnă unui pompier i-a ars casa. Acum este nevoie de ajutorul tuturor

Duminică, 17 noiembrie, casa familiei Martea din satul Poiana a luat foc. Flăcările au mistuit întreaga casa și acum în prag de iarnă, tânăra familie a rămas fără un acoperiș deasupra capului.

Victor, care este pompier, acuma a avut ghinionul să-i ardă propria casă. În momentul în care s-a produs incendiul, nici Victor și nici soția lui, Alina nu erau acasă.
Incendiul a fost văzut de către mamă, care la moment trecea pe alături și imediat a alertat vecinii și pompierii.
Chiar dacă pompierii au venit în scurt timp, casa  fost cuprinsă toată în flăcări și din păcate, nu s-a putut nimic de salvat, nici haine, nici mobila sau alte bunuri. Incediul a fost provocat de un scurtcircuit. ”Nu am observat defecţiuni la sistemul electric, a fost recent instalat. Nu am putut salva din păcate nimic”, a declarat Victor Martea pentru Jurnal de Chișinău.
Acum, familia Martea este disperată și cere ajutorul oamenilor pentru a-și putea repara măcar parțial casa. ”Acum trebuie să aşteptăm să se usuce pereţii, tavanul, îmbibate cu apă în urma intervenţiei pompierilor, după care să începem reparaţia casei”, mai spune dânsul.
În acest sens, o campanile amplă s-a inițiat și pe rețelele de socializare. Jurnalista Ilona Vatamaniuc, originară din aceeaşi localitate, vine cu un apel pentru toți internauții: „Acești tineri sunt din satul Poiana, Ungheni, şi au suferit o mare tragedie. Duminică, 17 noiembrie, le-a ars cuibul în urma unui scutcircuit. Din păcate, nimeni nu era acasă ca să poată salva ceva şi au rămas fără nimic. E foarte greu acum, în prag de iarnă, să legi tei de curmei. Vin cu rugămintea către toţii prietenii mei, să îi ajutăm din puţinul pe care îl avem”.
Și autoritățile locale sunt dipsuse să constribuie cu un ajutor. Fiind contactat telefonic, Gheorghe Filipovici, primarul de Boghenii Noi, în componența căreia intră satul Poiana a declarat că, imediat ce tânărul va depunde o cerere la consiliul comunal, aceasta va fi avizată și li se va acorda un ajutor material. ”Eu cred că am fost primul care am fost luni dimineață la ei și i-am întrebat dacă au nevoie de ajutor. Chiar dacă pereții și acoperișul  nu au avut de suferit, totuși ei au rămas fără bunurile personale. La ședința consiliului comunal vom decide cu ce îi putem ajuta, mai ales că acum în prag de iarnă nu vor putea să facă o reperație a locuinței”, a subliniat primarul.
Alina și Victor Martea au împreună un copil de doi ani.
Victor Martea are card bancar pentru transferuri băneşti: 4356960061139728 Agroindbank
Cei doi soţi pot fi contactaţi şi la numerele de telefon: Victor – 078719929; Alina – 078719829.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *