FOTO. Oaspeți înalți la Măgurele cu lecții de istorie și de… șah

Zeci de copii din satul Măgurele au avut o șansă unică să joace șah cu unul dintre cei mai buni șahiști din Republica Moldova – marele maestru Viorel Iordăchescu. Totodată, au avut ocazia să-l asculte pe Octavian Țîcu, care a fost și el un mare sportiv, în prezent deputat în Parlament, autor a zece cărți de istorie.





Evenimentul s-a produs pe 18 noiembrie, grație primarului Andrei Căldare.
”Elevii și profesorii au călătorit imaginar prin istoria neamului, povestită de domnul Țîcu, care a lăsat ca amintire cărțile scrise de dumnealui și tuturor încrederea în sine, prin exemplul căii parcurse de Nicolae Simatoc, primul fotbalist român din perioada interbelică, care a jucat la FC Barcelona.
Iubitorii de șah au fost provocați de domnul Iordăchescu la o partidă de joc, aprinzând în inima copiilor o dorință arzătoare de a-l învinge”, a anunțat pe pagina sa de facebook Gimnaziul ”Vasile Badiu” din Măgurele.


Octavian Țîcu a ținut să menționeze că a mai fost la Măgurele, în 2015, când l-a susținut în alegerile locale pe fostul primar Sergiu Bodrug. Acum a venit să anunțe că este alături de actualul primar, proaspăt ales, Andrei Căldare, pe care-l cunoaște încă de pe vremea cînd, băiat fiind, venea la antrenamentele de box la Ungheni.
”Acum îl susținem pe Andre Căldare, care va fi la fel de bun sau chiar mai bun decât Sergiu Bodrug”, a subliniat dânsul.

Oaspeții au vizitat și noul traseu turistic, ”La trei cruci”, inaugurat recent la Măgurele.
Fotografiile au fost preluate de pe pagina de facebook a Gimnaziului ”Vasile Badiu” din Măgurele și a lui Octavian Țîcu.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *