FOTO. Un foișor înțelept a fost construit din… cântece și voie bună

Zeci de vârstnici din cartirele Berești și Vasilica  au avut parte de o adevărată sărbătoare, desfășurată la Centrul Cultural Multifuncțional ”Regina Maria” din Ungheni.

Evenimentul a avut loc pe 25 octombrie, fiind organizat de Grupul de Inițiativă Locală (GIL) ”Vasilica”, în cadrul unui proiect ambrițios, ”Foișorul înțelept”, finanțat de Fundația Comunitară Ungheni.”Este a treia actrivitate a acestui proiect, pe care am organizat-o împreună cu elevii de la Liceul ”Vasile Alecsandri” din Ungheni și Ansamblul ”Vârsta de aur”. Urmează, la începutul lui noiembrie, salubrizarea și înverzirea unui teren, după care instalarea unui foișor”, a explicat Viorica Său, președinta GIL ”Vasilica” și inițiatoarea proiectului resectiv.

Ulterior, pe 8-9 noiembrie, un grup de vârstnici se va deplasa la Iași, unde vor avea întrevederi cu membrii unui club de vârstnici de acolo.
Valoarea totală a Proiectului ”Foișorul înțelept” este de 34600 lei, dintre care 9900 lei sunt oferiți de Fundația Comunitară Ungheni, iar alți 15 mii – de Primăria Ungheni. Restul banilor sunt contribuția comunității.
De notat că este primul proiect realizat de Grupul de Inițiativă Locală ”Vasilica”.
EXPRESUL este partenerul media al proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *