Premiul mare pentru „Călărași – un ținut la poarta raiului”.

Încă un premiu pentru pentru documentarul „Călărași – un ținut la poarta raiului”. Regizorul documentarului Dumitru Grosei a obținut Marele Premiu la prima ediție a Ethos Film Fest 2019, desfășurat la Bistrița, în perioada 4-6 noiembrie.

Filmul regizorului moldovean a concurat cu alte 40 de filme etnografice realizate în 21 de țări din întreaga lume.
Potrivit organizatorilor, festivalul îşi propune descoperirea şi punerea în valoare a producţiilor de film şi fotografie cu tematică etnografică, având ca scop principal cercetarea, promovarea şi valorificarea specificului cultural etnografic local, naţional şi internaţional.
Menționăm că din iulie 2018 până acum, filmul „Călărași – un ținut la poarta raiului”, a adunat 23 de selecții și șase premii în țări ca: SUA, Rusia, Italia, Grecia, Olanda, România, India, Letonia, Iran, Irak, Bosnia și Herțegovina, Azerbaidjan și Brazilia.
Filmul ,,Călărași – un ținut la poarta raiului” va mai avea în curând 2 proiecții importante la Festivalul Filmului European, dedicat Conservării Patrimoniului Cultural la Baku, unde prezența regizorului va fi posibilă cu susținerea Centrului Național al Cinematografiei din Moldova și la Atena, unde proiecția este organizată de Asociația Doremi.
Recent, regizorul Dumitru Grosei a mai avut o participare la un important festival din Rusia, Moscow Premiere 2019, unde și-a prezentat filmul de scurt-metraj ficțiune, ,,Today artist, tonight taxist”, iar la începutul lunii decembrie își va prezenta același film în concursul festivalului din Macao, China, Sound & Image Challenge International Festival 2019.


Aboneaza-te la canal si urmareste pagina noastra de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *