Containere arse, bănci și urne de gunoi deteriorate. Se caută răufăcătorii

Recent, în Ungheni au fost înregistrate câteva cazuri de distrugere a bunurilor publice. Au fost incendiate trei containere. Potrivit Claudiei Coniuhov, administratoarea întreprinderii AVE Ungheni, prețul unui container incendiat este de 4500 lei. Iar valoarea totală a prejudiciului este de 13 500 lei.
În consecință, administrația întreprinderii „AVE-Ungheni” a inițiat demersuri pentru identificarea celor care au distrus containerele. „Nu este pentru prima oară când sunt incendiate containerele de la punctele de colectare a deșeurilor. Această atitudine deloc civilizată nu face față nimăni. Insist ca organele de drept să identifice răufăcătorii și să ne informeze despre acest lucru. Vom cere achitarea prejudiciului cauzat” a menționat Claudia Coniuhov, administratoarea întreprinderii.
Acte de vandalism s-au produs și în alte zone ale orașului. Săptămâna trecută au fost deteriorate mai multe bănci și urne de gunoi. „Depunem efort ca orașul nostru să devină mai frumos, mai confortabil, în schimb, observăm că unii locuitorii, pe lângă faptul că nu se implică mai și distrug. Cu părere de rău unii cetățeni nu apreciază munca tinerilor care vor să schimbe lucrurile în oraș. La unele bănci au fost scoase chiar și plăcuțele „Eu iubesc Ungheni”- gesturi pe care nu pot să le înțeleg” a mărturisit Marina Atamuratov, responsabilă de implementarea proiectului „Un spațiu atractiv pentru locuitorii municipiului Ungheni” în cadrul cărui au fost instalate 10 bănci cu plăcuțe „Eu iubesc Ungheni”, 10 urne de gunoi și un panou informativ.
„Având în vedere că, în ultima perioadă pe raza municipiului Ungheni s-au constatat mai multe acte de vandalizare a mobilierului urban, și nu numai, facem apel la populație să dea dovadă de bun simț și comportament civilizat și să păstreze bunurile publice intacte” a declarat Cristofor Codreanu, viceprimarul municipiului Ungheni. Dânsul a îndemnat cetățenii care au fost martorii acțiunilor de huliganism să contacteze Poliția orășenească.
Irina Ostaci
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • Îi jale ce se întîmplă in orașul meu natal…. de unde civilizație ??? Sunt sigur ca cineva a auzit sau a vazut cum se vandalizau dar moldoveanul nostru îi este frică ca să opreasca vandalizarea sau să anunțe organele competente căci de multe ori suferă martorul ….. Instalati plăcuțe cică sunt camere de filmat prin apropiere poate asa ar înțelege „neieducații&necevilizații.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *