Doi actori cu rădăcini unghenene au fost alături de copiii din Gherman

Alexandru Pleșca, originar din Sculeni, și Nicolae Darie, originar din Blindești, ambii actori bine cunoscuți și foarte apreciați în Republica Moldova, au fost oaspeții Gimnaziului din satul Gherman, raionul Ungheni.

”Am fost invitați să discutăm despre teatru și să analizăm câteva fragmente puse în scenă”, a precizat pe pagina sa de facebook Alexandru Pleșca.
De notat că la gimnaziul din Gherman este un cerc de teatru dramatic, înființat de profesorul Eugeniu Constanciuc, astfel că o asemenea întâlnire a fost mai mult decât binevenită.
”Vreau să-i felicit pentru curajul pe care îl au”, a mai scris actorul Alexandru Pleșca, după care a mulțumit direcției instituției, în persoana lui Sergiu Gușevati, pentru susținere și pentru faptul că i-a invitat. Dânsul a dat asigurări că va mai reveni la Gherman.
Anterior, în 2018, Alexandru Pleșca a onorat o altă invitație a unei instituții de învățământ din raionul Ungheni. Atunci, s-a aflat la Gimnaziul ”Gaudeamus” din Petrești.
Actorul Nicolae Darie a fost prezent, în 2017, la o întâlnire de sfulet la Biblioteca ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni, fiind invitat apoi de EXPRESUL ”La un Espresso”, un interviu pe care-l puteți citi AICI   
Fişier Alexandru Pleșca 

Alexandru Pleșca. Foto: Timpul.md

Actor la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău. Născut la 10 decembrie 1983 în Sculeni, Ungheni. A absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.
Are în palmares peste 25 de roluri.
Premii: „Steaua fără nume”, 2005; Premiul Uniunii Teatrale 2011; nominalizat ca cel mai bun actor al anului 2012; Premiul pentru actorie oferit de UNITEM în 2016.
Fișier Nicolae Darie
Nicolae Darie. Foto: Timpul.md

Actor la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău. Născut la 16 februarie 1946 în Blindești, Ungheni.
A absolvit Institutul de artă teatrală „GHITIS” din Moscova. Are în palmares peste 100 de roluri.
Premii: 2006 – Ordinul „Gloria Muncii”; 2006 – Premiul pentru „Cel mai bun rol masculin”, Gala Premiilor UNITEM; 2013(UNITEM) – Medalia „Veniamin Apostol”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *