Bucurie în prag de iarnă pentru 12 copii din Călărași

Dumitru Rusu, preotul bisericii ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Călărași a organizat o campanie de ajutorare a copiilor sărmani din regiune, numită sugestiv ”Încalță și tu un copil”. Iar în rezultat, 12 copii nevoiași au primit, în prag de iarnă,  încălțăminte călduroasă.
”Îngerii păzitori” ai părintelui au fost credincioșii din Călărași, din Chișinău, dar și din străinătate.
Copiii și-au primit cadourile după liturghia de duminică, 3 noiembrie.
”Am adunat banii în mai puțin de o săptămână de la lansarea campaniei”, a declarat preotul, după care a mai adăugat: ”Inițial ne-am gîndit să ajutăm măcar 10 copii, dar când am văzut că s-au adunat șapte mii de lei am decis că ne mai ajung bani pentru a bucura încă alți doi copii”.
Pentru a ușura procesul de colectare a banilor, Dumitru Rusu a apelat la ajutorul tânărului călărășean Roman Vulpe, stabilit cu traiul la Chișinău. Astfel, tânărul a adunat bani pentru tocmai cinci perechi de cizme.
”Bucuria din ochii copiilor a fost una imensă. Am ales copiii nevoiași care frecventează regulat școala, vin la biserică și sunt ascultători. În mare parte ei sunt din familii numeroase, iar noi am mai ușurat astfel din povara părinților. Le suntem recunoscători tuturor celor care ne-au dat o mână de ajutor. Ne-am convins, încă o dată, că din puțin se poate de făcut multe lucruri frumoase”, a mai adăugat Dumitru Rusu.
Potrivit dânsului, în sectorul dat nu este nici grădiniță, nici școală, iar biserica a devenit un adevărat punct de atracție pentru copii. Părintele speră că prin asemenea gesturi creștinești, numărul credincioșilor care vin la biserică să crească pe timp ce trece.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • #CândnimeninutelaudăofacitudepeexPreș
    Ce vă mai place pupincurismul reciproc, cu nume și prenume.
    “Dă-i “copilului” un pește și va avea de mâncare o zi. Învață-l să pescuiască și va avea de mâncare toată viața.”

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *