”Cristinuța” a lăsat rochița și a îmbrăcat costumul de baie. Indignarea unor activiste

Recent, compania de pufuleți ”Cristinuța” a fost impusă să-și retragă din comercilizare noile cutii cu ambalajul cu caracter sexist și să depună toată silința să nu se mai ajungă în situații similare pe viitor.
Și asta după ce un grup de femei activiste din Chișinău și-au exprimat nemulțumirea și au atenționat compania producătoarea despre acest fapt. Iar Consiliul de egalitate, a ajuns la concluzia că noul ambalaj al pufuleților „Cristinuța” are un caracter sexist și lezează demnitatea.
La rândul nostru, am făcut și noi un sondaj printre mămicile cu pici din Ungheni. Astfel, am primit păreri controversate. Unele mămici au fost pro deciziei, aletele – contra.
Una dintre mămici, Cristina Radetskaia, ne-a spus că, după părerea ei, această imagine nu este chiar copilărească.
”Nu sunt de acord nici cu imaginea, nici cu produsul în sine, care conține multe zaharuri în componența sa. Ar fi fost ideal să fie o imagine mai adecvată, acest produs este consumat de copii vârste mici”, a completat-o o altă mămică – Ina Răileanu.
De o altă părere însă este mama Ecaterina Ciobanu. ”Înțelesul și îndemnul imaginii este una de mare, de soare. Este ca un îndemn pentru toți copiii, ca să ia pufuleți pentru că sunt potriviți  pentru mare. Ar fi fost exagerat pe stradă asemenea ținută, dar așa nu este ceva ieșit din comun. Desenele animate televizate, la fel conțin imagini de acest gen”, spune dânsa.
Elena Cebotari, mămică și ea la rândul ei, laudă compania de producere  a pufuleților, pentru noile sale viziuni. ”Personal nu consider o problemă acest subiect, așa este ținuta de mare. Pe copii îi atrag și bucură mult surpriza din cutia de pufuleți. Dar câte jucării, păpuși sunt cu astfel de forme și toate sunt la îndemâna celor mici?”, se întreabă dânsa.
De subliniat că o dată cu începerea sezonului estival, 1 iunie, producătorii de pufuleți au hotărât să lanseze o versiune de vară a ambalajului. Iar rafturile magazinelor au apărut pufuleții ambalați în cutii pe care ”Cristinuța” apare fără rochiță, dar în costum de baie pe plajă. Celebrul personaj apare pe malul mării, unde pozează în costum de baie albastru lângă un surfboard.
Autor: Irina OSTACI


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *