Un nou proiect va fi implementat în orașul Cornești. Ce se va construi și cât va costa

Așa va arăta foișorul

Așa va arăta foișorul

Un foișor de toată frumusețea va apărea, în scurt timp, în central orașului Cornești, Ungheni. Acesta va fi amplasat în preajma bisericii din localitate, în curtea spitalului de odinioară de aici.
Cu mai bine de 30 de ani, un foișor similar fusese înălțat de conducerea de atunci a spitalului. Aici veneau să se recrezeeze și să se odihnească pacienții.
Timpul a trecut, spitalul nu mai există, foișorul e pe cale să se dărâme.
Vechiul foișor din curtea fostului spital din Cornești

Iată că Grupul de Inițiativă ”Fulger”, cunoscut deja pentru realizarea a câtorva proiecte importante în Cornești, a decis să mai implementeze unul, întitulat ”Bătrânețe, haine grele – veniți să le facem mai ușurele”.
”Proiectul presupune executarea unui nou foișor, astfel creând condiții de odihnă și agrement pentru cetățeni și, în mod special, pentru persoanele de vârsta a treia”, a explicat Cristina Sîrbu, lidera Grupului de inițiativă.
Venind la biserică sau la Centrul de sănătate din preajmă, oamenii vor avea unde să-și tragă sufletul, să se odihnească.
De notat că acest proiect este finanțat de Fundația Comunitară Ungheni, în cadrul Programului de Granturi Mici ”Cetățeni activi pentru comunități durabile”, ediția a XX-a.
Valoarea totală a proiectului e de 39.515 lei, din care 27.010 lei reprezintă suma solicitată de la Fundația Comunitară Ungheni. Ceilalți 12.505 lei urmează să fie colectați de la parteneri și comunitate.
EXPRESUL este partenerul media al proiectuui.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *