Oficial. Raionul Ungheni rămâne înfrățit cu județul Arad din România

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și președintele raionului Ungheni, Alexandru Ciuvaga, după parafarea Acordului. Foto: glsa.ro

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și președintele raionului Ungheni, Alexandru Ciuvaga, după parafarea Acordului. Foto: glsa.ro

„Județul Arad dorește prelungirea protocolului de colaborare pentru realizarea sau finanțarea unor obiective de investiții ale raionului Ungheni, a unor programe culturale comune, facilitarea stagiilor de pregătire profesională a celor din Ungheni la Consiliul Județean Arad, organizarea de tabere școlare și activități educaționale care să contribuie la dezvoltarea relațiilor de prietenie și la alt nivel decât cel administrativ” – a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, citat de glsa.ro (Glasul Aradului).
Conform documentului parafat, la finele săptămânii trecute,  de președinții Iustin Cionca (județul Arad)  și Alexandru Ciuvaga (raionul Ungheni), se va urmări promovarea schimburilor de bune practici și experiențe,  în scopul încheierii unor proiecte comune de dezvoltare economică și socială în beneficiul celor două comunități.
În baza acordului semnat la Ungheni, se vor organiza întâlniri oficiale între cele două unități administrative, ședințe de lucru comune, schimburi de experiență, programe pentru instituțiile de cultură, spectacole artistice, colaborări între școli, schimburi de experiență la nivel de învățământ, mai menționează glsa.ro.
Reamintim că Aradul și Ungheniul s-au înfrățit pe 26 mai 2011. Pe 22 iunie 2019, a fost semnată o nouă scrisoare de intenție pentru prelungirea acordului de înfrățire dintre raionul Ungheni și județul Arad, căci termenul acordului precedent a expirat. La sfârșit de septembrie 2019, acordul, iată, a fost parafat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *