Cine țintește la fotoliul de primar al orașului Călărași

Până la alegerile locale din 20 octombrie au rămas zile numărate.  Deși este un oraș mai mic, Călărașiul a depășit Ungheniul după numărul de candidați care se bat pentru fotoliul de primar. Astfel, dacă la Ungheni au intrat în cursă 7 concurenți, la Călărași sunt 11.
– Numărul candidaților a crescut față de alegerile locale precedente, când în cursă intraseră 8 persoane.
– Printre cei 11 candidați se numără și o femeie.
– Un singur concurent a decis să meargă în cursă independent.
– Nici la Călărași Partidul Liberal nu și-a delegat vreun candidat, la fel ca la Ungheni.
– 9 dintre candidații la funcția  de primar locuiesc în orașul Călărași, iar doi – în satul Nișcani.
– 3 dintre actualii concurenți și-au încercat norocul și la alegerile locale precedente: Vasile Banari, Nicolae Rozembac și Viorel Jușcov.
– 3 concurenți au același nume de familie – Stratan, iar doi dintre ei se numesc Gheorghe Stratan.
– 3 concurenți sunt foști polițiști.
– După pregătirea profesională, 3 sunt ingineri, 3 – juriști, unul este și jurist și inginer, 2 sunt economiști, 2 – pedagogi, iar unul – contabil.
Lista candidaților la funcția de primar al orașului Călărași:
1. Tulbu Ștefan, Partidul Voința Poporului. Are 53 de ani. Este fost polițist, iar la momentul de față e pensionar MAI. De profesie este jurist și inginer. Ultimul său loc de muncă a fost Casa Teritorială de Asigurări Sociale Călărași.
 
2. Stratan Gheorghe, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Are 61 de ani, este locuitor al satului Nișcani. În ultimii 4 ani a fost consilier raional, fiind votat în calitate de candidat independent. În prezent, este directorul ÎM Gospodăria Comunal-Locativă din oraș, iar anterior a activat timp de 18 ani ca director al Bazei de Transport Auto din Călărași. De profesie este inginer mecanic.
3. Stratan Grigore, Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova. Are 53 de ani, locuiește în Călărași, fiind originar din satul Răciula. Este director al ”Grifevic” SRL, fiind de profesie inginer.
 
4. Ambroci Victor, Uniunea Salvați Basarabia. Are 36 de ani. În ultimii patru ani a fost viceprimarul orașului Călărași, fiind ales pe listele Partidului Liberal. De profesie este economist. Anterior a activat în funcția de șef al Direcției Economie a Consiliului raional Călărași.
 
5. Vlasenco Olga, Partidul Politic ”Șor”. Are 48 de ani. La alegerile parlamentare din acest an a candidat în Circumscripția uninominală nr.15 Călărași, însă nu a reușit să obțină victorie. Este de profesie contabil, lucrează la ”Biresat” SRL.
 
6. Banari Vasilii, Partidul Comuniștilor. Are 69 de ani. De profesie este inginer. A concurat pentru funcția de primar și la alegerile locale generale din 2015, tot de pe listele PCRM – a obținut atunci doar 4,97 % din voturi. În ultimii patru ani a fost atât consilier orășenesc, cât și consilier raional.
7. Olari Ion, Blocul Electoral ACUM, platfora DA și PAS. Are 34 de ani. Este de profesie economist. La momentul actual, este administrator al ”OLBICOM” SRL. În ultimii patru ani a fost consilier orășenesc, accedând pe listele ”Platformei Populare Europene din Moldova – Iurie Leancă”.
8. Trifan Dumitru, Partidul Unității Naționale. Are 55 de ani. De profesie este pedagog, iar din februarie 2014 deține funcția de șef al Direcției Cultură Călărași.
 
9. Rozembac Nicolae, candidat independent. Are 37 de ani. A candidat și la precedentele alegeri locale – din partea ”Platformei Populare Europene din Moldova – Iurie Leancă”. Atunci, a obținut 42,73 % dintre voturi. De profesie este jurist. Din ianuarie 2018, este vicepreședinte al raionului Călărași, după ce timp de doi ani fusese consilier raional și orășenesc din partea PPEM. În ultima campanie pentru paramentare a participat cu regularitate la acțiunile desfășurate de Organizația teritorială a Partidului Democrat.

10. Stratan Gheorghe, Partidul Democrat din Moldova. Are 58 de ani și este locuitor al satului Nișcani. Pănă rezent, a fost șef al Inspectoratului raional de Poliție. Este pedagog de profesie, în prezent – pensionar MAI. În perioada 2011-2015 fost primar al satului Nișcani.

11. Jușcov Viorel, Partidul Politic Popular din Moldova. Are 51 de ani.  De profesie este jurist, a luctrat mai mulți ani în poliție. În prezent, este specialist în Consiliul raional. A candidat pentru funcția de primar și în 2015, dar a obținut doar 5,54 % din voturi. În ultimii 4 ani a fost consilier orășenesc din partea aceluiași partid.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *