Nemulțumirile candidaților PUN: Octavian Ţîcu – de chișinăueni, Mihai Goian – de ungheneni

Octavian Ţîcu, candidat al Partidului Unității Naționale, renunță la mandatul de consilier municipal câștigat duminică, 20 octombrie, și va fi în continuare deputat, anunță IPN.
A făcut același lucru și acum 4 ani, după ce a câștigat mandatul de consilier raional Ungheni, fiind candidatul Partidului Popular European. Motivul atunci, însă, a fost altul: după 3 luni de la alegeri, dânsul a declarat că e dezamăgit de liderul formațiunii, Iurie Leancă.
În alegerile parlamentare din 24 februarie curent, Octavian Țîcu a candidat pe Circumscripția uninominală nr. 16 Ungheni, dar nu a reușit să obțină victoria. A ajuns, însă, în Parlament pe listele Blocului Electoral ACUM, de care s-a dezis cu doar câteva zile înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile locale generale, dânsul anunțând că va candida la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Unității Naționale (PUN). Scorul obținut  de el a fost de 4,76%
„5%  – atâta caracter și demnitate a avut Chișinăul în campania electorală, plus minus 2-3% pe care nu pot să le pretind de la alți candidați care au candidat în afara binomului penalilor și reprezentanților de penali”, a declarat candidatul PUN după alegeri.
De notat că Octavian Țîcu s-a implicat activ și în alegerile locale din Ungheni. Deși l-a susținut deschis pe candidatul PUN la funcția de primar al municipiului Ungheni, Mihai Goian, apărând alături de el și pe un pliant, și într-un clip video, rezultatele au fost sub așteptări.
Mihai Goian s-a clasat pe ultimul loc, acumulând doar 1,90% din sufragii (197 voturi). În lupta pentru Consiliul Raional Ungheni PUN a obținut un scor de 3,22% (1167 voturi) și se pare că va avea un consilier raional.
Pentru Consiliul municipal Ungheni rezultatele sunt și mai modeste – doar 1,84% (187 voturi).
PUN, însă, a reușit performanța să obțină un mandat de primar – la Măgurele (Andrei Căldare), iar un alt candidat PUN, Vasile Gaviuc, va lupta pentru fotoliul de primar al comunei Zagarancea în turul II.
Într-un live pe facebook, Mihai Goian a declarat că nu e dezamăgit de rezultate. ”S-a votat show, s-au votat banii”, a spus, dând asigurări că activitatea dânsului și a echipei PUN nu se va opri aici.
”Să nu vă gândiți că plec capul și mă dau bătut”, a avertizat el, menționând că va fi prezent la absolut toate ședințele Consiliului municipal Ungheni, pentru a le transmite în direct, ca oamenii să vadă ce, cine și cum votează.
”Peste 4 ani vom fi noi cei care vom celebra victoria”, a mai spus, după care s-a adresat unghenenilore: ”Râdeți de Orhei, dar ați votat la fel ca orheienii”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • Rușine că ați votat acelaș primar care in atîta timp nu a făcut nimica înseamnă că este corupt bani pentru străzi sau dat acuma de la Europeni au votat cu pomeni . rușine ungheneni

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *