Omorâtă pentru 4000 lei, în Călărași. Procurorii au dispus arestarea unui făptaș și anunțarea în căutare internațională a altor doi

Luni, 21 octombrie 2019, Procuratura Generală anunță arestarea unui făptaș și obținerea acordului de extrădare din România a altor doi, în cazul omorului unei femei din satul Meleșeni, raionul Călărași, cu vârsta de peste 60 de ani, de la care au sustras suma de 4000 lei.
Potrivit site-ului procuratura.md, făptașii sunt trei tineri cu vârste cuprinse între17 și 32 de ani.
Primul învinuit este din aceeași localitate cu victima și a fost plasat în arest prevenit. Ceilalți doi sunt locuitori ai raioanelor Anenii Noi și Ștefan Vodă, care însă, atunci când au aflat că sunt căutați de forțele de ordine, s-au eschivat de la urmărirea penală și au plecat în România. Acolo, la solicitarea Procuraturii Generale a Republicii Moldova, ei au fost reținuți, iar la această etapă urmează să aibă loc procedura de extrădare a lor.
Indivizii riscă o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de până la 10 ani în cazul tâlhăriei, adică pentru atacul comis asupra unei persoane în scopul sustragerii bunurilor, comis de mai multe persoane, prin pătrundere în locuință.
În cazul omorului intenționat din interes material, comis de mai multe persoane, legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani sau detenţie pe viaţă.
În cazul făptașului cu vârsta de 17 ani, pedeapsa ar urma să fie aplicată înjumătățit.
Procuratura va reveni cu detalii, odată ce acestea vor deveni disponibile, în limita legii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *