Raionul Călărași nu va sărbători în acest an ”Toamna de aur”. Care e motivul

În acest an, s-a decis că la Călărași, unul dintre raioanele cu cele mai frumoase tradiții în ale viticulturii și vinificației, nu va avea loc sărbătoarea tradițională ”Toamna de aur”.
Evenimentul avea loc anual, cu mult fast, în a doua duminică a lunii octombrie.
În 2019, se pare, va fi făcută o pauză.
Potrivit lui Evgheni Tihonov, șeful  Direcției Economie, Agricultură și Dezvoltare, motivul ar fi campania electorală și alegerile locale generale din 20 octombrie curent.
Dacă s-ar fi păstrat tradiția, sărbătoarea ”Toamna de aur” ar fi trebuit să aibă loc pe 13octombrie, exact cu o săptămână înainte de alegeri.
”Mulți dintre primarii localităților călărășene sunt degrevați din funcții și nu pot să se implice în organizarea acestei sărbători”, a explicat Evgheni Tihonov.

Unul din aceste 3 butoaie este pentru Tudor Aghenie din Sadova

Anual, un mic moment în cadrul acestei sărbători a toamnei îl avea filiala Ungheni a Camerei de Comerț și Industrie, care înmâna premiile învingătorilor Concursului de vinuri de casă ”Polobocul de Aur”.
Și în anul curent a pregătit premiul – un butoi de 30 de litri, pentru Tudor Aghenie din Sadova, care a obținut Premiul mare la concursul zonal – pentru vin tânăr la din soiuri europene.
Cel mai  probabil, a anunțat Serghei Cladco, directorul filialei Ungheni a Camerei de Comerț și Industrie, premiul va ajungre la destinatar după alegerile locale generale din 20 octombrie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *