La Ungheni – sărbătoarea toamnei și premii, inclusiv 2 butoaie. Toată lumea este așteptată sâmbătă, 28 septembrie, pe Piața Independenței din Ungheni

Imagine simbol: www.cugetliber.ro

Butoaiele sunt gata de a merge la câștigătorii concursului zonal ”Polobocul de Aur” din anul curent. Acestea vor ajunge la unghenenii Tudor Șeptelici (Vin tânăr (roșu) din soiuri europene) și Victor Lazăr (Vin tînăr (roșu) din soiuri hibride). Al treilea butoi se va îndrepta spre Călărași.
”Vom înmâna premiile pentru cei doi ungheneni pe 28 septembrie, într-o atmosferă de sărbătoare, căci la Ungheni va avea loc Festivalul recoltei, vinului și promovării tradițiilor naționale”, a precizat Serghei Cladco, directorul filialei Ungheni a Camerei de Comerț și Industrie, organizatoarea concursului ”Plobocul de Aur” .
În aceeași zi, vor fi anunțați și câștigătorii unui alt concurs al vinului de casă, dar organizat de Direcția Agricultură și Alimentație.
E nevoie oare de două concursuri de același fel?
Serghei Cladco:
Eu cred că două concursuri nu strică, mai ales că și Consiliul Raional Ungheni oferă premi pentru cele mai bune vinuri de casă. Consider că producătorii vinurilor de casă merită să fie stimulați pe diverse căi, căci viitorul agriculturii noastre și al mediului rural sunt pensiunile agricole, bine dotate, cu bucate tradiționale, cu vin de casă, astfel ca să fie dezvoltat turismul rural. De aceea diversele consursuri și festivaluri sunt binevenite în acest sens.
Concursul ”Polobocul de Aur” deja e un brand al Camerei de Comerț și Industrie. Avem experiență, organizăm acest concurs conform standardelor, cu experți în domeniu, cu reprezentanți ai întreprinderilor de vinificație din regiune. Ne străduim să fim cât mai obiectivi. Grație profesionalismului membrilor juriului, aproape în fiecare an reprezentanții regiunii noastre devin laureați ai concursului național.
Viorel Scutaru, șeful Direcției Agricultură și Alimentație Ungheni:
Concursul raional al vinului de casă are istoria sa, fiind organizat pentru prima oară cu mulți ani în urmă și la care participă doar producători de vinuri de casă din raionul Ungheni. Este adevărat, numărul acestora nu e prea mare – tradițional, participă 10-15 producători, dar că este un concurs important pentru stimularea  producătorilor de vinuri de casă, este un concurs tradițional, care merită să fie continuat.
Reamintim că Festivaluil recoltei, vinului şi promovării tradiţiilor naţionale se va desfășura pe Piaţa Independenţei din municipiul Ungheni, în data de 28 septembrie, începând cu ora 11.00.
Concursul va include expoziții cu vânzare ale produselor agroalimentare, vinuri,bucate tradiționale, un vast program artistic.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *