Cine țintește la fotoliul de primar al municipiului Ungheni. Șapte bărbați și nicio femeie

În cursa pentru Primăria muncipiului Ungheni s-au înscris 7 candidați.
– Printre cei șapte nu există nicio femeie.
– Partidul Democrat, care până mai ieri avea controlul deplin al majorității absolute a instituțiilor publice din Ungheni, nu și-a înaintat propriul candidat.
– Nu și-a înaintat candidatul său nici Partidul Liberal, care, practic, a dispărut de pe scena politică din Ungheni.
– 6 dintre candidații înscriși pentru funcția de primar de Ungheni sunt locuitori ai orașului, iar unul –  reprezentantul Partidului Șor – e din comuna Trușeni, municipiul Chișinău.
– Numărul candidaților la funcția de primar al municipiului Ungheni din acest an constituie media numărului candidaților din scrutinele precedente. În 2011, au candidat 8 persoane, inclusiv 2 femei, iar în 2015 – 6 (doar bărbați).
Lista candidaților la funcția de primar al municipiului Ungheni
1. Mitriuc Ghenadi, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Are 51 de ani, În perioada 2007-2011, dânsul a fost viceprimar de Ungheni, reprezentând PLDM, iar între 2003-2007 și 2011-2014 – consilier orășenesc. În 2014-2018, a fost deputat în Parlament din partea PSRM. La alegerile parlamentare din anul curent, a candidat în Circumscripția uninominală Ungheni, dar nu a reușit să obțină victoria.
2. Chirilov Haralampie, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova. Are 64 ani, (Ungheni), directorul Cooperativei de Consum Ungheni. Toată viața a fost fidel unui singur partid – PCRM. La alegerile parlamentare din anul curent, a candidat în Circumscripția uninominală Ungheni, dar nu a reușit să obțină victoria.
3. Ambros Alexandru, candidat independent. Are 51 de ani și, începând cu anul 2007, deține funcția de primar de Ungheni. Primul mandate l-a obținut, fiind susținut de AMN, al doilea și al treilea – susținut de PLDM, formațiune pe care o părăsește în 2016 și aderă imediat la PDM. În ajunul campaniei electorale actuale, declară că se retrage din PDM și că nu va mai adera la vreo formațiune politică.
4. Chitoraga Dumitru, Partidul Politic ȘOR. Este directorul SRL Media Resurse, companie care gestionează posturile Orhei TV și Televiziunea Centrală, afiliate lui Ilan Șor. La alegerile parlamentare din anul curent, a candidat în Circumscripția uninominală Chișinău, Centru-Botanica, dar nu a reușit să obțină victoria.
5. Petic Gheorghe, Blocul Electoral ACUM platforma DA și PAS. Fost polițist de frontieră,  s-a făcut remarcat prin dezvăluirile sale privind contrabanda de țigări la frontieră și, ulterior, prin arestarea sa și privarea de libertate pentru un termen de 9 luni, fiind învinuit de viol. Dânsul a pledat în permanență nevinovat. La alegerile parlamentare din acest an, a candidat pe lista Blocului ACUM, cu numărul 33, dar nu a acces în Parlament.
6. Balan Eduard, Partidul Liberal Democrat din Moldova. A deținut două mandate consecutive de viceprimar al municipiului Ungheni, fiind ales, prima oară, în 2012 și, ulterior, în 2015,și  fiind susținut, în ambele cazuri, de PLDM. Pe 25 iulie 2019, a fost ales vicepreședinte al raionului Ungheni.
7. Goian Mihai, Partidul Unităţii Naţionale (PUN). Are 35de  ani, întreprinzător individual. În vara anului curent, a aderat la PUN, devenind lider local al formațiunii respective. Anterior, a fost membru PL, apoi lider al Mișcării Unioniste din Ungheni. La alegerile parlamentare din anul curent, a depus actele pentru a fi înscris în cursa electorală în circumscripia uninominală nr. 16 Ungheni în calitate de candidat independent. Consiliul Electoral a refuzat înscrierea, declarând 197 de semnături ale susținătorilor, din cele 466 acumulate, nule.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *