FOTO / Ungheniul va avea o nouă Unitate de pompieri și salvatori

Așa va arăta Unitatea

În trei ani, orașul Ungheni va avea o nouă unitate de pompieri și salvatori. În scurt timp vor demara lucrările de construcție și aceasta urmează a fi edificată din temelie, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

Așa va arăta Unitatea

Recent Mihail Harabagiu , șefu Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a întreprins o vizită la șantierul de construcție, unde a avut loc o ședință de lucru cu antreprenorul responsabil și cu proiectantul viitoarei unități de pompieri și salvatori.
Au fost discutate mai multe aspecte tehnice, proiectul clădirii, dar și termenul de executare a lucrărilor planificate.
Noua unitate de salvatori și pompieri va avea mai multe încăperi multifuncționale, birouri de lucru, boxe pentru păstrarea tehnicii de intervenţie în situaţii excepţionale, dar și săli de conferință și instruiri. Astfel, salvatorii urmează să activeze în condiții moderne conform standardelor Europene.
La moment, angajaţii IGSU din Ungheni sunt dislocaţi în alt edificiu.
Realizarea proiectului se va face graţie Programului de Asistenţă Tehnică cu suportul Departamentului Apărării al Statelor Unite ale Americii. Contribuţia poporului american este estimată la peste 470 mii dolari, iar perioada lucrărilor de construcție  – 36 luni.



📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *