FOTO / 600 de elevi din Sipoteni au învățat cum să facă față situațiilor excepționale

O amplă acțiune de simulare a unei situații excepționale a avut loc în data de 6 septembrie la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Sipoteni, unde circa 600 de elevi acestei instituții au învățat cum să facă față situațiilor excepționale.
Exercițiul de simulare a unui incendiu a fost organizat și coordonat de către Asociația Obștească  ”EcoContact”, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne și primăria Sipoteni.
Exercițiul a avut la bază un scenariu de instruire a liceenilor, dar și a altor cetățeni din comunitate cu privire la situațiile excepționale care se declanșează cel mai frecvent în zona respectivă și de demonstrare a activităților practice. Printre acestea se numără mânuirea unui extinctor, oferirea primului ajutor și acțiunile specifice care trebuie întreprinse imediat după declanșarea alarmei.
De asemenea, în cadrul activității de pregătire, elevii au învățat care este rolul salvatorilor-voluntari și al profesioniștilor, dar și despre necesitatea cooperării dintre aceștia într-o situație excepțională declanșată. ”Împreună cu alți colegi, am obținut din focul evenimentului cunoștințe și abilități pentru a putea face față cu brio unei situații excepționale. De altfel, fiecare cetățean trebuie să fie pregătit pentru a face față unei situații excepționale”, a spus Aurelia Sturza, una dintre participante.
Potrivit Tatianei Cociaș, consultant în comunicare al AO ”EcoContact”, evenimentul a avut loc în cadrul proiectului ”ProVoice: Promovarea rolului voluntarilor și al populației în protecția civilă”, realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și al Agenției Austriece pentru Dezvoltare.
Proiectul are scopul de a contribui la consolidarea cooperării dintre țările de vecinătate și MPCU al acestor țări privind managementul voluntarilor, voluntariatul spontan și sporirea gradului de conștientizare legat de pregătirea pentru a face față dezastrelor.
Țări beneficiareale proiectului: Belarus, Republica Moldova și Ucraina.




 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *